El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha premiat amb el Ministeri de la Presidència, Relacions amb les Corts i Memòria Democràtica a un dels homes del nucli dur sanchista, Félix Bolaños, que substituirà a Carmen Calvo.

Un home important

Bolaños era secretari general de la Presidència i ha sigut una de les persones importants en la construcció jurídica del govern espanyol. Va confeccionar el decret d'estat d'alarma del març de 2020, el decret de l'estructura del govern de coalició o fins i tot el pla per l'exhumació de les restes del dictador, Francisco Franco. El seu pes dins de les negociacions amb Unidas Podemos és molt important, va negociar amb la secretària general de Podemos, Ione Belarra, per assolir el pacte que va donar lloc a la coalició PSOE-Unidas Podemos, el novembre de 2019.

EuropaPress 3660401 secretario general presidencia gobierno felix bolanos interviene acto apoyoFélix Bolaños en un acte de campanya. Europa Press

Qui és?

De perfil discret, treballant a l'ombra, però amb carnet del PSOE a Madrid, Sánchez compta amb ell perquè teixeixi ponts entre Ferraz i el govern espanyol. Bolaños, nascut a Madrid en 1975, coordina les àrees de competència de la seva secretaria. En concret, li corresponen tasques de suport material i de coordinació de la seguretat, així com del protocol de les activitats i desplaçaments de Sánchez. També ha assistit al ministeri en matèria d'administració econòmica, personal, serveis, mitjans informàtics i de comunicacions.

És llicenciat en Dret per la Universitat Complutense de Madrid, Bolaños va treballar en el Banc d'Espanya com a Cap de Divisió de l'Assessoria Laboral i Documentació, càrrec que va ostentar durant una dècada (2008-2018). A més, va prestar els seus serveis en un bufet d'advocats i va exercir com a professor de l'Institut d'Empresa (IE Law School).

"Un dels meus col·laboradors"

Sánchez ha destacat del seu nou ministre, durant la seva compareixença d'aquest dissabte a la Moncloa, que és "un home preparat i tenaç, que coneix com pocs les estructures del Govern". "Seguirà sent un dels meus principals col·laboradors", ha manifestat.

També ha dit que el nou govern “assolirà totes les seves metes” a través del “diàleg social” i de la “concòrdia territorial”. I el dirigent socialista ha conclòs: “Des d’avui comença el govern de la recuperació per a superar la pitjor calamitat viscuda en dècades i posar dempeus una Espanya millor”.

Els nous ministres prendran possessió del càrrec aquest dilluns a les nou del matí davant del monarca i dimarts ja participaran del seu primer Consell de Ministres.

Imatge principal: Félix Bolaños. - Europa Press