Felipe González ha reclamat a Pedro Sánchez que no negociï res amb Carles Puigdemont sense Salvador Illa, aquest dijous en El Hormiguero. L'expresident del govern espanyol ha considerat que a Catalunya hi ha tres variables: "Qui va guanyar les eleccions, Salvador Illa; qui les va perdre i va dir que se n'anava si perdia, Carles Puigdemont; i la de Pedro Sánchez, que tampoc va guanyar i ara el posa d'exemple Puigdemont". Així, González ha fet referència a la intenció de Junts que el PSC s'abstingui en una investidura. "Espero que això no passi", ha dit. 

L'expresident espanyol ha considerat que aquesta operació seria un "intercanvi de cromos" entre el PSOE i Junts, de manera que "cal donar suport a Illa, pels catalans". "Cal donar-li suport entre tots", ha dit, abans de proposar que "a partir d'ara no es negociï res amb Puigdemont sense que passi pel coneixement d'Illa". "Com han de negociar una cosa que he de gestionar?", s'ha preguntat, donant per descomptat que el socialista serà president de la Generalitat. "Han de comptar amb ell. Això és donar suport a Illa", ha afegit.

González critica Zapatero

Preguntat per l'amnistia, González ha criticat el també expresident José Luis Rodríguez Zapatero: "Ara diré una cosa, potser se n'adona fins i tot Zapatero, que li costa feina". "Es bon noi", ha ironitzat, quan ha recordat que "quan va deixar el govern espanyol, va guanyar amb majoria el PP i va deixar tot sol (Alfredo Pérez) Rubalcaba". "El PSC va caure a mínims històrics i va ser substituït per Inés Arrimadas. Ara és allà salvant-los. De què? És una herència terrorífica", ha conclòs.

Aquest dimecres, González va fer costat Javier Lambán, a qui el PSOE vol multar per abstenir-se en l'amnistia. L'expresident espanyol va considerar que aquesta abstenció és un "exemple de lleialtat al projecte que representa el Partit Socialista", tot reiterant el seu suport a l'expresident de l'Aragó: "Estic d'acord en la forma i en el fons amb el que ha fet". A més, va dir que si el partit sancionava Lambán també l'estaran sancionant a ell. Per la seva banda, Lambán ha dit aquest dijous que acceptarà la sanció del PSOE per no haver votat la llei d'amnistia al Senat, tot i que ha advertit que és "anticonstitucional" que se'l sancioni.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!