La vella guàrdia del PSOE fa costat al senador i secretari general dels socialistes a Aragó, Javier Lambán, que el partit vol multar amb fins a 600 euros per no assistir a la votació de la llei d'amnistia. La decisió del senador, però, ha estat aplaudida per l'expresident del govern espanyol Felipe González, que ha vist el gest com un "exemple de lleialtat al projecte que representa el Partit Socialista". Aquest dimecres, entrant a l'acte de presentació del llibre de memòries de Lambán Una emoció política, González ha reiterat el seu suport a l'expresident d'Aragó: "Estic d'acord en la forma i en el fons amb el que ha fet", ha expressat. En aquest sentit, ha dit que si finalment el partit sanciona a Lambán l'estaran sancionant a ell també. Val a dir que el senador té la possibilitat de presentar al·legacions si creu que el càstig és injust.

Aquesta no és la primera vegada que els socialistes sancionen un membre del partit per no seguir les directrius dels líders. L'actual presidenta del Consell d'Estat, Carmen Calvo, també va haver de pagar una multa quan exercia de diputada al Congrés per saltar-se la disciplina de vot i abstenir-se en la llei trans.

Lambán s'ha mostrat contrari a l'amnistia en reiterades ocasions

Va ser el mateix Lambán que va explicar al grup parlamentari dels socialistes a la cambra alta la seva decisió d'absentar-se durant la votació del dimarts 14 de maig. Si bé no ha votat en contra per no perjudicar el partit, amb aquest acte l'expresident d'Aragó s'ha mostrat coherent amb la seva posició contrària a la llei al llarg dels anys.

Javier Lambán i García Page, dues de les veus més crítiques amb el lideratge de Pedro Sánchez

Javier Lambán i el president de Castella-la Manxa, Emiliano García Page, són dues de les veus més crítiques amb l'amnistia dins el PSOE i, per tant, amb el lideratge de Pedro Sánchez. La llei d'amnistia va arribar va aconseguir el vistiplau del Congrés i va passar al Senat, on el Partit Popular va utilitzar la seva majoria absoluta per ajornar al màxim la seva aprovació. Malgrat els esforços del PP, la llei tornarà al Congrés el 30 de maig, on s'aprovarà definitivament.

A l'acte de presentació del llibre de memòries de Lambán també hi han assistit, a més de Felipe González, el president de Castella-la Manxa, Emiliano García Page, l'exvicepresident del govern espanyol Alfonso Guerra, l'expresident d'Astúries Javier Fernández, l'exsecretari general del PSOE a Euskadi Nicolás Redondo i l'escriptor Manuel Vilas.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!