L'expresident del govern espanyol Felipe González ha assegurat aquest dimecres que "hem tornat a l'anormalitat històrica" del país, després de viure "35 anys d'estabilitat" en la presentació de la fundació que porta el seu nom a Sevilla, en un acte en el qual ha realitzat un repàs per alguns aspectes de la història recent d'Espanya.

Després d'al·ludir a la "inquietud" de la gent davant de la "inestabilitat" que es viu a Espanya, Felipe González ha argumentat que la "situació d'inestabilitat" que es viu "des del 2015" no és "una anomalia". "L'anomalia són 35 anys d'estabilitat, i la normalitat és el que estem vivint", ha resumit.

"Hem tornat a la nostra anormalitat històrica", ha incidit el també exsecretari general del PSOE en un acte a la Casa de la Província de Sevilla al qual han assistit, entre d'altres, els expresidents socialistes de la Junta d'Andalusia José Rodríguez de la Borbolla, Manuel Chaves i José Antonio Griñán, i l'exministra i exconsellera andalusa Magdalena Álvarez.

A més, l'acte ha comptat amb la participació del president de la Diputació de Sevilla i de la Federació Andalusa de Municipis i Províncies (FAMP), Fernando Rodríguez Villalobos (PSOE), qui, en la seva condició d'amfitrió, ha presentat l'acte, destacant que sigui el primer que celebra la Fundació Felipe González fora de Madrid.

En la seva intervenció, en què ha estat acompanyat també per la directora de la Fundació, Rocío Martínez-Sampere, i pel fotògraf Pablo Juliá, autor de l'exposició fotogràfica 'Altres temps' que es poden veure a la Casa de la Província, Felipe González ha subratllat que Espanya "sempre ha estat un riu brau amb tendència a sortir del seu curs històricament", i "ara tenim de nou els riscos de desbordament", mentre ha defensat el caràcter "no militant" i "inclusiu" de la Constitució espanyola de 1978.