Pedro Rollán ha estat elegit nou president del Senat amb una majoria absoluta de 142 vots a favor en la sessió constitutiva celebrada aquest dijous. Rollán, vicesecretari de Coordinació Autonòmica i Local del PP i expresident de la Comunitat de Madrid, ha estat el senador més votat a les eleccions del 23-J i substitueix el socialista Ander Gil. Concretament, ha rebut els vots dels 140 senadors populars i de dos senadors que no pertanyen al PP.

🔴 Votació de la Mesa del Congrés, DIRECTE | Constitució de les Corts Generals

Rollán no ha estat l'únic candidat que ha optat a la presidència del Senat, també ho ha fet Ángel Pelayo Gordillo per part de Vox, però només ha obtingut els suports de la seva formació. Els socialistes, amb 88 escons, han decidit votar en blanc, igual que la resta de partits de la Cambra. S'han sumat un total de 114 vots en blanc.

Javier Maroto i Fernández Vara, elegits vicepresidents del Senat

El fins ara portaveu del PP al Senat, Javier Maroto, i l'expresident d'Extremadura i dirigent socialista, Guillermo Fernández Vara, han estat escollits aquest dijous com a vicepresident primer i vicepresident segon del Senat. Maroto ha aconseguit 142 vots a favor i Fernández Vara, 98.

Javier Maroto y Guillermo Fernandez Vara
L'expresident de la Junta d'Extremadura, Guillermo Fernández Vara, proposat pel PSOE com a vicepresident del Senat, es creua amb el portaveu del PP al Senat, Javier Maroto, a l'hemicicle de la Cambra Alta abans de la Sessió Constitutiva / Foto: Europa Press

El PP ha fet valdre la seva majoria absoluta de 140 escons per quedar-se amb la vicepresidència primera a més de la presidència. Vox ha presentat també el seu senador Ángel Pelayo Gordillo com a candidat a la vicepresidència, però només ha aconseguit els suports de la seva formació. 

En la sessió constitutiva d'aquest dijous, el Senat ha comptat amb 259 dels 266 senadors, ja que encara falten per designar set parlamentaris de les assemblees autonòmiques de Múrcia, Aragó, Astúries, La Rioja i Navarra. Això ha provocat que es rebaixin els números per a aquestes votacions, situant la majoria absoluta en 130 escons.

 

 

Imatge principal: El candidat del PP a la Presidència del Senat i vicesecretari de coordinació autonòmica del PP, Pedro Rollán, a l'hemicicle de la Cambra Alta abans de la Sessió Constitutiva.