La polèmica que envolta Joan Carles I per la seva nova fotografia amb el príncep i hereu saudita Mohamed bin Salman ―a qui es relaciona amb el brutal assassinat del periodista Jamal Khashoggi al consolat saudita d’Istanbul― no ha estat cap impediment perquè el seu fill, Felip VI, lloés avui la “tasca exterior” del rei emèrit.

Ho ha fet avui en la inauguració de l’exposició 40 anys de diplomàcia en democràcia, organitzada pel Ministeri d’Exteriors ―encapçalat per Josep Borrell, el qual ha originat el seu propi conflicte amb els indis americans―.

En el seu discurs, el monarca actual ha assegurat que Espanya ha viscut una “profunda i determinant transformació” d’ençà del 1978, que ha tingut el seu reflex “en la imatge i el pes exterior d’Espanya” i és aquí on ha lloat el paper diplomàtic de Joan Carles: “Vull recordar el paper del meu pare, el rei Joan Carles I, testimoni i partícip en tot aquest procés”.

Així mateix, Felip VI ha assegurat també que “els espanyols estem celebrant al llarg i ample de la geografia nacional” el 40è aniversari de la Constitució, i que aquesta celebració es fa “amb alegria i satisfacció”.