Lluny de la moderació que sovint se li atorga al candidat del PP a les eleccions generals, aquest dijous Alberto Núñez Feijóo ha tret pit dels pactes del seu partit amb Vox en municipis i comunitats autònomes. En un míting a Extremadura, el líder de l'oposició ha reivindicat l'entesa entre PP i Vox que convertirà a Maria Guardiola en presidenta de la comunitat. "Tant de bo tots els pactes fossin igual de transparents", ha afirmat Feijóo, que ha insistit a contraposar els pactes del PP amb la ultradreta amb els del PSOE amb EH Bildu, que considera "pactes de la vergonya". "Nosaltres no fem pactes de la vergonya, nosaltres fem pactes amb els papers, amb els continguts, amb la publicitat i amb el cor", ha reivindicat el presidenciable popular. 

🟡 Llistes electorals a les generals 2023: partits i candidats
 

Feijóo demana el vot pel PP per acabar amb "el sanxisme"

La presidenta del PP a Extremadura, Maria Guardiola, i el candidat número u de Badajoz al Congrés, Antonio Cavascasillas, han acompanyat Feijóo en un acte al Palacio de Cristal de Badajoz, al qual han assistit unes 800 persones. El líder popular s'ha mostrat convençut que el PSOE repetirà l'acord amb EH Bildu a Navarra, però que esperarà que passin les eleccions del 23-J. "Tant de bo no haguéssim de veure Sánchez negant els seus pactes amb Bildu i posposant el govern de Navarra", ha dit. En aquest sentit, Feijóo ha afirmat que l'executiu socialista "ja ha tret la Guàrdia Civil de Navarra" i que ara queda "el pacte" a la Comunitat Foral "però fora del termini del 23 de juliol".

Així, ha demanat a la seva audiència el vot per al PP per tal d'"acabar amb el sanxisme". "La papereta que garanteix acabar amb el sanxisme és la del Partit Popular, perquè la resta de paperetes es poden quedar pel camí", ha advertit. S'ha mostrat confiat que la presidència de Sánchez acabarà en dues setmanes. "Ja sé que el que es pretenia era a veure si sonava la flauta i perdien per poc, però us puc assegurar que perdran per molt i guanyarem per molt", ha proclamat.

El candidat del PP a la presidència ha assegurat que ell vol un executiu "d'una sola peça", "sense intermediaris" i "sense contaminar", que "surti directament de les urnes" i "només obeeixi els votants". En aquest sentit, ha demanat la seva confiança als que volen "un canvi polític" a Espanya perquè no els "fallaran". "Jo vinc a demanar el vot perquè a Espanya no hi hagi ni blocs ni bloquejos, ni dels que creuen que poden perdre atrinxerant-se al poder ni dels que volen obstaculitzar el canvi polític a Espanya", ha manifestat, en al·lusió tant a Sánchez com a Vox.