El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, s'ha mostrat en contra d'una hipotètica reforma del delicte de sedició i ha afirmat que, en cas de produir-se, suposaria "l'atemptat més gran contra la igualtat i la llibertat a Espanya". En la clausura del 13è Congrés Provincial del PP a Lleida aquest diumenge, el popular ha reivindicat que "tots hem de ser iguals davant la llei". 

El líder popular ha considerat greu que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, prometi reformar el delicte de sedició, després que el líder del PSC, Salvador Illa, hagi reafirmat aquest dissabte, que la reforma arribarà perquè és un compromís de legislatura de Sánchez. Feijóo s'ha mostrat indignat davant aquest "compromís", perquè considera que una possible reforma del codi penal suposaria que "si un polític comet un delicte, no se li apliqui una pena". El popular ha reivindicat que "tots hem de ser iguals davant la llei", perquè "complir la llei és garantia de llibertat i igualtat". En aquest sentit, ha titllat d'"inacceptable" que "un govern pacti no fer complir la constitució en una part d'Espanya", un incompliment que ha comparat amb no respectar l'Estatut o amb el fet que "el govern espanyol faci de salvavides del Govern".

Feijóo acusa Sánchez de fer servir ERC per mantenir-se al poder

Feijóo ha criticat el PSC i el PSOE, que a parer seu, "són la mateixa cosa", per haver portat "massa lluny" el "pacte de dependència" amb ERC i ha acusat els socialistes de fer servir els catalans per mantenir-se al poder a Espanya. "El senyor Sánchez sense ERC no seria president", ha recordat, i al mateix torn ha assegurat que el PSC és "l'únic garant" que l'independentisme es mantingui al Govern de Catalunya, quelcom que considera, "defrauda tots els que creuen en la paraula, els compromisos i la política".

El líder del PP ha sostingut que ni republicans ni socialistes "defensen els interessos de Catalunya", i ha reivindicat el seu partit com l'únic que farà que es compleixi "l'Estatut i la Constitució". Per això, ha fet una crida als "orfes del constitucionalisme" perquè se sumin al projecte del Partit Popular. 

Feijóo aposta per la "humilitat" per intentar reflotar el PP a Catalunya

El president del PP també ha aprofitat per fer una mica d'autocrítica sobre l'estratègia del seu partit a Catalunya, que en l'última dècada no ha deixat de perdre suports elecció rere elecció, i actualment només té 3 escons al Parlament. Per això, Feijóo ha demanat al PP que accepti "amb humilitat" no haver connectat amb la ciutadania catalana, en comptes de buscar causes externes. Tanmateix, ha apuntat que els afiliats del PP a Lleida i Catalunya no ho fan "per comoditat", perquè sinó "es podrien afiliar al PSC o a qualsevol altre partit". 

De cara al futur, ha dibuixat una estratègia menys reaccionària i més serena centrada en tres prioritats: "rigor" per dir la veritat, "respecte a les institucions" i fugir de la confrontació política per "no augmentar el problema" i centrar-se en "els interessos de la gent".