El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha sortit aquest divendres al pas de les crítiques per haver trencat les negociacions per renovar el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) esgrimint que era necessari per fer front a la voluntat del govern espanyol de reformar el delicte de sedició. Feijóo ha declarat que no s’oposa al diàleg sobre el nacionalisme, “sinó a compartir els seus criteris sobre l’Estat o la justícia” i ha afegit que “es vol fer una justícia o una legislació a la mesura dels independentistes sense que aquesta facin cap concessió per la seva part”.

 

Alberto Núñez Feijóo ha assegurat, en una conferència a Vitòria, que està “segur” que els pactes d’Estat “arribaran”, encara que serà “amb aquest PP i amb un altre PSOE”. El govern espanyol ha declarat precisament aquest divendres que Feijóo ha deixat de ser “un interlocutor vàlid de la dreta espanyola” perquè consideren que qui mou els fils del PP ara és “la dreta més perillosa i radical”.

Aquest darrer capítol torna a enfrontar els dos principals partits. Feijóo responsabilitza el govern espanyol de la ruptura per la seva aposta per la reforma del Codi Penal “per beneficiar els independentistes”. "Pretendre indultar els fugits per la via d'una reforma legal és inassumible", ha destacat, i "hem de ser coherents, perquè no es pot pactar la renovació de l'òrgan dels jutges amb qui pretén deixar sense efecte les resolucions dels jutges".

Segons Feijóo, no és el seu partit sinó la Moncloa "qui erosiona la divisió de poders mitjançant canvis arbitraris a l'òrgan superior de la judicatura, indults que estaven compromesos a no fer, i mitjançant modificacions de delictes tan greus com la sedició". El president del PP creu que és necessari "un reset institucional complet" que ell es "compromet a fer" si els ciutadans el fan president.

El govern espanyol veu el "declivi definitiu de Feijóo"

El govern espanyol creu que en el darrer moviment del PP en la qüestió del Poder Judicial es posa de manifest “el declivi definitiu de Feijóo: tothom veu clarament que no és la persona que té la força per liderar la dreta a Espanya”. Félix Bolaños ha dit en entrevistes a la Cadena Ser i a RAC 1 aquest divendres que el darrer motiu que els populars esgrimeixen per cancel·lar les negociacions s’afegeix a la “vintena d’excuses que fa vergonya repetir i recordar”.

Bolaños opina que Feijóo ha rebut moltes pressions i que no les ha pogut aguantar. “El PP no ha tingut autonomia suficient per a imposar-se a la dreta reaccionària i això és una mala notícia per la democràcia espanyola”, ha afegit. Pel govern espanyol aquest darrer episodi mostra que Feijóo “s’ha plegat per complet a la dreta que no ha volgut mai que es compleixi la Constitució”.