En l'horitzó del Partit Popular (PP) es dibuixa un congrés per renovar el partit a Catalunya. Segons informa El Español, Alberto Núñez Feijóo planejaria celebrar el congrés després que es resolgui la investidura de Pedro Sánchez. El principal nom a les travesses per prendre el relleu a Alejandro Fernández seria Dolors Montserrat. 

La renovació arribaria en un moment difícil entre la direcció del PP nacional i la catalana. Fonts properes a Feijoó, recollides per El Español, es mostren indiferents davant la possibilitat que Fernández vulgui tornar a presentar-se per liderar als populars catalans. "Ens és igual que es presenti, ens és igual que hi hagi dues llistes al pròxim congrés". Els xocs entre les postures de Núñez Feijóo i Fernández han estat públics i notoris i poden haver desgastat. Per exemple, en plens preparatius per a la investidura fallida del líder popular, el PP va afluixar el to amb Junts, fet que va dur Fernández a contradir la postura de la direcció nacional del partit

El perfil de Dolors Montserrat és la gran aposta de Gènova en aquest moment. Montserrat ha estat eurodiputada i ministra de Sanitat i seria la preferida de la cúpula popular, però no l'única. Un altre nom a les travesses és el de Manu Reyes, alcalde de Castelldefels, qui estaria interessat a presentar-se a un congrés. 

Alberto Núñez Feijóo viatjarà a Barcelona

Feijóo viatjarà aquesta setmana a Bilbao i Barcelona per explicar el "model autonomista" del PP que atén la "sensibilitat territorial". Les dues visites tenen la vista posada en les properes cites electorals, atès que Euskadi anirà a les urnes el 2024 i a Catalunya estan previstos els comicis per a primers mesos del 2025, llevat que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, opti per un avançament.

Els actes de Feijóo al País Basc i Catalunya es produeixen en plenes negociacions per la investidura del candidat socialista Pedro Sánchez. "En aquest context previ a la investidura, que Feijóo arrenqui la setmana amb actes en aquestes dues ciutats té el seu simbolisme", han exposat a Europa Press fonts populars. Des de Gènova són conscients que els dos territoris són claus en la carrera del líder del PP cap a la Moncloa i necessita "enfortir" allà al seu partit.

Segons els populars, és "compatible defensar la unitat d'Espanya amb estimar i respectar la idiosincràsia de cada territori i els seus símbols i costums". "No ens incomoden les comunitats plurilingües ni els símbols territorials d'autonomies com Catalunya i el País Basc", s'ha afirmat des de Gènova.