Aquest diumenge, el PP gallec liderat per l'actual president de la Xunta, Alfonso Rueda, ha obtingut la majoria absoluta (40 escons) en les eleccions autonòmiques a Galícia. La victòria del PP, dominant i sense marge de perdre la majoria, es deu en gran part a la força d'Alberto Núñez Feijóo. L'actual líder del PP i qui fou, fins fa dos anys, president de la Xunta, ha tingut un paper especialment rellevant durant la campanya, acompanyant el candidat i fent valdre la seva força en més de 40 mítings per impulsar la candidatura de Rueda, conscient de la importància de guanyar en terres gallegues per protegir la seva posició a Génova. Aquest dilluns, Feijóo s'ha desplaçat fins a la seu del PP a Santiago de Compostel·la, on ha volgut felicitar Rueda per la victòria. "Galícia ha parlat clar", ha afirmat el líder popular, qui ha considerat que el PP ha guanyat, amb majoria absoluta, perquè "pensen en tothom" i perquè el PP "no té compromisos als despatxos amb ningú". "Aquesta és la democràcia real, la democràcia sense intermediaris", ha dit, en una referència a les negociacions entre el PSOE i Junts.

"Els espanyols ja saben que si concentren el vot en el PP, frenem l'independentisme i arraconem el sanchisme", ha etzibat, recordant la caiguda electoral dels socialistes gallecs, que han passat de 14 a 9 diputats. "Galícia ha enviat un missatge que és imprescindible a Espanya: hi ha d'haver terres sense fractures, sense inestabilitats i sense aventures. Avui Galícia és una terra sense fractures, amb una enorme estabilitat i, per descomptat, sense aventures", ha dit des de la seu del PP a Galícia, amb to eufòric i conscient que la victòria de Rueda és un glop d'aire dins el PP. "Galícia ha parlat clar, perquè s'havia de fer", ha sentenciat Feijóo, que ha destacat que la resta de partits no han treballat per la victòria, sinó que ho han fet perquè el PP "perdés la majoria absoluta". "Hem guanyat com sempre, i també hem guanyat com mai", ha destacat el líder popular.

Feijóo felicita Alfonso Rueda des de la seu del PP a Santiago de COmpostel·la / Foto: EFE
Feijóo felicita Alfonso Rueda des de la seu del PP a Santiago de Compostel·la / Foto: EFE

Feijóo també ha aprofitat l'ocasió per atacar el PSOE i ha afirmat que els socialistes estan entrant "en la irrellevància política". "Estan entrant en la irrellevància política, però en la irrellevància política no només a Galícia, sinó a bona part de les comunitats autònomes. Tot per salvar la presidència del govern espanyol", ha afirmat el líder popular. "Quan t'esculls a tu i per sobre de tothom, tu i només tu, automàticament perd sentit la política i els interessos generals", ha etzibat, en referència als socialistes i al seu líder, Pedro Sánchez.

Feijóo, durant la seva intervenció, ha destacat que des del PP governen "per a tots" i que diuen "la veritat sempre". "Podem confondre'ns, estar més o menys reeixits quan ens expressem, però no mentim. A Espanya hi ha un govern que ha mentit la gent durant la campanya, durant els anys de govern i després", ha afirmat Feijóo. També ha destacat la clara victòria del PP sobre els socialistes, que han perdut 5 escons en aquests comicis. "Hem guanyat a la irresponsabilitat del partit de Sánchez, que s'ha abraçat al nacionalisme gallec. Hem guanyat a totes les mentides, a totes les manipulacions, a tot el fang abocat durant la campanya", ha sentenciat el líder del PP.

Rueda agraeix a Feijóo i Rajoy el seu suport durant la campanya

Per altra banda, el candidat del PP a Galícia i guanyador de les eleccions, Alfonso Rueda, ha agraït a tots els membres del PP a Galícia i a tothom qui ha format part de la campanya el seu suport. "Tenim moltes coses per celebrar. Durant la campanya ens hem sentit molt acompanyats i hem vist molta mobilització, moltes gràcies", ha afirmat abans de la intervenció de Feijóo. Rueda ha agraït també el seu suport als quatre presidents provincials del PP a Galícia que "han hagut d'aguantar la pressió de la campanya". El líder dels populars a Galícia, dirigint-se a Feijóo, ha volgut destacar que el líder del PP ha estat "un suport fonamental" durant la campanya. "Hi ha gent que suma vagi on vagi de Galícia", ha dit, agraint a Feijóo la seva tasca durant les setmanes prèvies als comicis. "L'oposició mai entén per què perd, i sempre perd, i diuen que la culpa la té la 'maquinària electoral del PP' que la gent està molt motivada. Doncs sí, estàvem molt motivats, i per això vam guanyar, efectivament", ha dit. Finalment, el líder del PP gallec, guanyador aquest diumenge amb majoria absoluta dels comicis, ha agraït també el suport de Mariano Rajoy durant la campanya.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!