El president del Partit Popular, Alberto Núñez-Feijóo, ha donat el tret de sortida al nou curs polític de Madrid aquest divendres exhibint una imatge d'unitat amb la figura més controvertida i valorada de l'agrupació: la presidenta madrilenya Isabel Díaz Ayuso. En un acte polític celebrat a Alcalá de Henares, el nou líder ha volgut deixar enrere les trifulgues internes que van marcar el curs anterior i que van desencadenar en la caiguda de Pablo Casado. En el moment àlgid de l'acte, el president gallec ha donat les gràcies a l'apòstol Santiago o Sant Jaume, a qui diu que té com a "assessor permanent" al capdavant del govern de Galícia, i mai no li ha "fallat", recull elDiario.es. Lloances a banda, Ayuso ha tret pit del tàndem que forma amb Feijóo: "Tots dos posem molt nerviosos al govern espanyol", s'ha vanat.

1569px Guido Reni   Saint James the Greater   Google Art Project
Sant Jaume el Major / Guido Reni

Tàndem Ayuso-Feijóo

Pel que es desprèn de l'acte, el punt més important per a tots dos polítics era exhibir una sensació d'unitat arran de la crisi interna del PP i les sospites que Ayuso va per lliure i és intocable després de la victòria contra Casado. Feijóo ha rebutjat aquestes sospites, tot agraint que la presidenta madrilenya estigui "aconseguint posar una altra vegada el PP de Madrid millor que mai". "Veig un partit orgullós i més unit que mai --ha afegit--. El PP és el partit de la unitat, de la gestió, de l'èxit del nostre país i això és el que hi ha darrere de les preocupacions del sanchisme". El líder del PP ha dit també que li fa gràcia que "quan el PP va bé, algú s'inventa discrepàncies i disputes", ha dit en referència al PSOE.  "Que diguin de manera insistent que la Isabel i jo som molt diferents acredita que tenim alguna cosa que ens fa molt semblants, i és que els dos posem molt nerviós al Govern de Sánchez, això s'acredita en la intensitat i en la freqüència amb la qual ens insulten", ha recalcat.

Feijóo dona per feta la victòria del PP

Feijóo ha confirmat que ja està censat a Madrid i que milita en el PP d'Ayuso, i fins i tot ha promès que l'any vinent repetirà en l'acte d'obertura del curs polític a la comunitat. També dona per fet que tant Ayuso com l'alcalde de Madrid, José Luis Martínez Almeida, ja hauran obtingut majoria absoluta en les eleccions de la primavera. "Tindrem, això sí, el mateix alcalde de Madrid, la mateixa presidenta, però tant l'alcalde com la presidenta amb una majoria absoluta", ha resolt Feijóo, davant una plaça en la qual seguien les seves paraules el batlle de la capital, al costat de la secretària general del PP, Cuca Gamarra, i el coordinador general, Elías Bendodo, a més del número dos del PP madrileny, Alfonso Serrano.