Fomentar el gallec en diaris que no l'utilitzen pot semblar, a priori, una bona política per ajudar a la supervivència de la llengua, però la realitat a Galícia sota el govern del ara líder del PP, Alberto Núñez Feijóo era molt més complexa. Durant anys, es van destinar fins a 3 milions d'euros a aquest propòsit, però l'ús de la llengua pròpia no s'ha vist incrementat en gairebé caps dels casos on s'han donat aquestes ajudes i subvencions, a través d'un mecanisme sense cap mena de control. Segons revela el diari Público, en els últims 12 anys s'han repartit ajudes a 11 diaris que publiquen pràcticament tot el seu contingut en castellà per fomentar el gallec, "d'una manera habitual i progressiva", però aquestes no s'han servit de res i l'ús que fan de la llengua els mitjans de comunicació és pràcticament residual. Aquests diners es van fer arribar a través de la conselleria de cultura de l'autonomia, amb convenis bilaterals. Això implica que no es van tenir en compte els requisits de concurrència, transparència, publicitat i control. Tot plegat és el que exigeix la normativa de l'Estat en la contractació de les administracions públiques. 

Tot i que només es poden recuperar els convenis establerts a partir del 2016, en les seves memòries s'estableix que "els interessos de les parts exclouen l'ànim de lucre" i que "no es poden satisfer adequadament mitjançant la celebració d'un contracte dels contemplats en la llei de contractes del sector públic". Ara bé, aquesta afirmació, destaquen des de Público, on es motiva amb cap argument i tampoc hi ha cap explicació referida a la valoració dels costos que pot tenir pels mitjans la publicació en gallec. 

Ajudes sense resultats 

El diari que més s'ha beneficiat durant aquests 12 anys és La Voz de Galícia, amb 1.389.713 euros de la Conselleria, que representen gairebé la meitat del total. El seu director és Santiago Rey y desde el 200, les empreses del grup de la Corporació Voz de Galícia, han rebut de la Junta 3,25 milions. Amb tot, un 90% del contingut d'aquest diari segueix sent en castellà, almenys en la seva edició en paper, fet que demostra que les ajudes no han servit per fomentar el gallec. 

El segon grup més beneficiat per aquests fons públics és Prensa Ibérica, editora de Faro de Vigo i La Opinión A Coruña. En tots dos casos, aquests es publiquen gairebé íntegrament en espanyol i van rebre 884.291,80 euros per aquest concepte. En total, aquests dos diaris han obtingut dels executius de Feijóo més d'11,7 milions entre el 2009 i el 2022.