Alberto Núñez Feijóo ha denunciat aquest dijous “l’asimetria important” que representa la reunió entre Pedro Sánchez i Pere Aragonès al Palau de la Generalitat, respecte d’altres presidents autonòmics que també han mostrat interès amb reunir-se amb el president del govern espanyol. "Hi ha 14 presidents autonòmics que han demanat una conferència de presidents i la resposta de Sánchez és que serà 'quan toqui'; però avui agafa el Falcon i va a veure el president de la Generalitat a casa seva”, ha lamentat. El líder del PP, però, també s’ha referit a la reunió que aquest divendres mantindrà amb el líder socialista al Congrés dels Diputats, en la qual ha assegurat que “intentarà” arribar a un acord per la renovació del CGPJ, tot i insistir que cal que això vagi del bracet d’una reforma de la llei.

Feijóo ha reivindicat en una entrevista a Antena 3 la seva intenció de garantir la “independència del Poder Judicial” quan es reuneixi amb Sánchez i abordi la renovació del CGPJ. El cap de l’oposició ha argumentat que Europa els demana "aprofundir en la independència del Poder Judicial" i renovar el CGPJ, una cosa amb la qual s'ha mostrat "a favor". Sobre la independència, Feijóo ha assenyalat que enlloc de la Constitució hi diu “que els tres poders s'ostenten en una persona”, i ha afegit que la designació del ministre Félix Bolaños és "una explicació claríssima de com entén el govern aquest assumpte".

Aquest dimecres, Alberto Núñez Feijóo va decidir finalment acceptar la proposta de Pedro Sánchez d’una reunió entre el president del govern espanyol i el cap de l’oposició. Ara bé, va suplicar que aquesta trobada es produís al Congrés dels Diputats, i no a la Moncloa com és habitual. El president socialista no va dubtar-ho gens i va acabar acceptant la idea, tot criticant amb to sorneguer que el líder del PP s’hagi arrossegat per aconseguir una trobada d’igual a igual, i no la d’un cap de l’oposició sent rebut per un president del govern espanyol a casa seva. Aquest dijous, Feijóo ha defensat que el Congrés és "un bon lloc" per a parlar d'això perquè "qui ha d'acordar el Consell General del Poder Judicial és el Congrés dels Diputats i el Senat". "Per tant, és un bon lloc", ha reivindicat.

Paral·lelament, Feijóo s'ha ofert a Junts i el PNB per negociar lleis econòmiques i ha destacat que el PP està només a quatre vots de la majoria absoluta al Congrés. "El que no puc pactar són il·legalitats", ha matisat. Feijóo, que ha dit que Junts li ha demanat a Sánchez el mateix que a ell, ha dit que no contempla acceptar les peticions de l'independentisme perquè, abans que governar, li interessa més "no destruir el país".

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!