La reunió entre Pedro Sánchez i Alberto Núñez Feijóo se celebrarà el pròxim divendres 22 de desembre i serà, finalment, al Congrés dels Diputats. Així ho ha demanat el líder de l’oposició en la seva intervenció al ple i ho ha acceptat el PSOE, segons han apuntat fonts socialistes. 

Aquest matí fonts del PP assenyalaven que el lloc de la reunió seria “de l’elecció del president del govern espanyol, sempre que sigui en territori nacional”, però Feijóo ha proposat des de la tribuna del Congrés que la trobada se celebri a la Cambra Baixa.

“Sense imposicions ni supèrbia”

“Si vostè vol, ens veiem el dia 22, data triada per vostè, al Congrés dels Diputats, amb un ordre del dia oficial i sense imposicions ni supèrbia. Serà capaç? Jo sí”, ha etzibat Alberto Núñez Feijóo a Pedro Sánchez. El president del PP ha replicat les paraules de Sánchez, que una estona abans li havia ofert diàleg “quan vulgui, com vulgui, sobre el que vulgui i on vulgui”.

Just abans, el president espanyol ha celebrat que Feijóo hagi “rectificat en la seva obstinació per intentar deixar-lo plantat” i ha reivindicat que no es pot “mantenir congelat el diàleg, ni bloquejat l’enteniment”. I ha assenyalat que ningú “podria entendre que, per primera vegada a la història, el cap de l’oposició es negués a dialogar i a entendre’s” amb el cap de l’executiu.

Feijóo també ha insistit, en al·lusió a les negociacions del PSOE amb Junts i ERC, que la reunió ha de ser sense mediador i no es pot celebrar a Ginebra i ha deixat clar a Sánchez que no consentirà que “mentre s’humilia davant els seus socis amb tot el que demanen, continuï faltant el respecte al primer partit d’Espanya”.

Finalment, el líder de l’oposició ha lamentat que “és extremadament difícil” parlar amb el president espanyol, ja que Sánchez “no respecta l’adversari polític, intenta enganyar sempre tothom, és submís amb qui vol debilitar l’Estat i pretén ser implacable amb els que el defensen”.

Sánchez demana “diàleg” i no “rebequeria i insults”

Prèviament, en la seva intervenció, Pedro Sánchez ha volgut ser taxatiu: “Diàleg, quan vulgui, com vulgui, sobre el que vulgui i on vulgui, però diàleg i no rebequeria i insults”. Ha recordat els tres temes que ell vol plantejar a la reunió, la renovació del CGPJ, el finançament autonòmic i la reforma de l’article 49 de la Constitució, però ha apuntat que s’hi pot afegir tot el que el PP “consideri i desitgi”.

 

En el seu segon torn de paraula, Sánchez ha manifestat la seva sorpresa perquè el president espanyol i el líder de l’oposició es reuneixin a les Corts Generals i no al Palau de la Moncloa i ha fet broma dient que “la política per a adults de Feijóo és jugar al fet i amagar”. “En qualsevol cas, li diré: per vostè la perra gorda, ho veiem el divendres al Congrés dels Diputats i parlarem del que vostè vulgui”, ha exclamat.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!