El president del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo, ha visitat aquest divendres Catalunya. I ho ha fet amb l'objectiu de realitzar una visita a la seu de Foment del Treball, amb qui ha conversat sobre les mesures econòmiques que reclama l'empresariat català i que podria impulsar si en un futur pròxim s'instal·lés a La Moncloa, i també ho ha fet per a participar en un acte del Partit Popular català, emmarcat en la seva tradicional Escola d'Estiu. Però el líder dels conservadors espanyols ha aprofitat aquesta oportunitat per anar més enllà, i llençar alguns dards cap a Catalunya i les seves institucions, com ha fet en altres ocasions que ha visitat aquest territori en els darrers mesos, des de la seva arribada a la seu de Gènova.

Així, Feijóo ha volgut carregar contra el Govern de la Generalitat conformat pels partits d'Esquerra Republicana i Junts, i que contínuament evidencien diverses discrepàncies entre ells. Unes discrepàncies tan evidents, segons el popular, que constaten com cada formació treballa només per als seus. "Catalunya s'ha oblidat de governar per a tots", ha reblat. "No es pot votar el president de la Generalitat i que aquest governi només pels que l'han votat, ni l'altre partit que està lligat pot governar només per als que l'han votat", ha afegit en referència als dos partits independentistes. No només això, sinó que ha llançat un darrer avís: "El Govern està en una contradicció interna permanent perquè un partit govern només per als seus i l'altra també ho fa per als seus, mentre que cap ho fa per Catalunya".

No ha estat l'única interpel·lació directa cap a la situació política a Catalunya, sinó que s'hi ha referit també en encara una altra ocasió. Així, s'ha pronunciat de manera discreta, i sense oferir gaires noms propis, a la situació del dèficit d'inversions que pateix el territori, que només va rebre un terç dels diners promesos mentre que la capital espanyola en va aconseguir gairebé el doble dels pressupostats. "El culpable sempre és Madrid, i si sempre és Madrid potser és que en realitat ho soc jo", ha dubtat. "Molts polítics catalans han aprovat els pressupostos de l'Estat durant dècades, i ara a la Generalitat també hi ha qui aprova els pressupostos", en una referència clara a Esquerra Republicana, qui encara no s'ha posicionat en contra de retirar el seu suport al govern espanyol pel dèficit d'inversions. "Quan diuen a Catalunya que el problema és Madrid i després aproven les seves lleis, ho trobo molt sorprenent".

 

Enfortir el PP a Catalunya

Més enllà d'això, el discurs de Feijóo ha estat força allunyat de les crítiques directes i explícites cap a l'independentisme i les qüestions de la política catalana, com havia fet en altres ocasions el seu predecessor Pablo Casado. En el discurs pronunciat davant del líder dels populars catalans, Alejandro Fernández, ha evidenciat el seu desig perquè els conservadors creixin a Catalunya i augmentin els seus dos diputats que tenen actualment al Parlament. "Heu de treballar per un PP més fort, els catalans ho necessiten". El primer repte, ha advertit, seran les municipals de l'any vinent. "Cada cop hi ha més catalans que volen tancar ferides, viure en pau, que hi hagi respecte i que es compleixin les lleis. Cada cop hi ha més catalans que tenen la seva confiança posada en nosaltres".