El president del PP, Pablo Casado, ha aprofitat una visita a Barcelona aquest divendres, per reunir-se amb contraris al model d'escola catalana, que està fixat a l'Estatut des de l'any 1979.

Casado s'ha reunit amb grups que no accepten el català com a llengua pròpia de Catalunya, establert al text estatutari, i que reclamen bilingüisme en els espais on la llengua d'Espriu és majoritària, com Universitaris per la convivència, el sindicat AMES, S’ha Acabat, la Asociación Escuela Bilingüe, Impulso Ciudadano i Profesores por el Bilingüismo.

L'article 6 de l'Estatut, amb rang de llei orgànica, assenyala que "la llengua pròpia de Catalunya és el català. Com a tal, el català és la llengua d’ús normal i preferent de les administracions públiques i dels mitjans de comunicació públics de Catalunya, i és també la llengua normalment emprada com a vehicular i d’aprenentatge en l’ensenyament".

La trobada ha coincidit també amb l'acord entre el PSOE i ERC per retirar el castellà com a llengua vehicular de l'ensenyament, a la reforma de la llei d'educació espanyola.

Casado s'ha reunit també amb el president de la patronal Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, que li ha insistit en la necessitat "d'aprovar mesures immediates per ajudar les empreses i evitar-ne el tancament i la pèrdua de milers de llocs de treball".

El líder del PP també s'ha trobat amb el president de la Cambra de Comerç dels EUA a Espanya, Jaime Malet.