El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ja ha trobat una nova arma per erosionar l’executiu de Pedro Sánchez: la llei trans. N’ha fet ostentació aquest dimarts al Senat, en el cara a cara que han mantingut el president del govern espanyol i el líder de l’oposició. “Pot ser fins i tot pitjor”, ha manifestat Feijóo en referència a la llei trans i fent una comparativa amb la llei del ‘només sí és sí’. “Perquè això no només afecta les dones, també afecta menors i adolescents”, ha afegit, abans de deixar anar una frase que ha indignat la cambra alta i el mateix Pedro Sánchez: “Deixi ja de molestar la gent de bé i ficar-se en la vida de la resta”.

“Mai hauria imaginat que reconèixer drets a les minories afectaria la gent de bé”, ha deixat anar el president del govern espanyol, per arremetre contra Feijóo a través d’una interpretació trànsfoba del comentari del líder popular. El president del PP havia lamentat que, a través de la llei trans aprovada de manera definitiva la setmana passada al Congrés, “qualsevol de nosaltres pot anar demà al registre civil i canviar-se de sexe per pura voluntat”. “Com afectarà això en els processos de paritat o els procediments judicials per violència masclista?”, s’ha preguntat Feijóo, a més d’alertar que hi haurà menors que es faran “cirurgies definitives” i després es penediran.

Tots els atacs de Feijóo han servit per denunciar que, per a Pedro Sánchez, i a parer del líder popular, “és més important el govern de coalició que els drets de les dones espanyoles”. No obstant això, el cap de l’oposició ha posat sobre la taula diversos conflictes que han sorgit entre PSOE i Podemos que han posat de manifest les friccions que hi ha entre els dos socis del govern espanyol.

Més enllà de les crítiques al govern de coalició, Sánchez ha posat sobre la taula les incoherències del PP al voltant del feminisme. Ha lamentat que ara el partit liderat per Alberto Núñez Feijóo es refereixi a l’avortament com un “dret”. “Vostès fa 13 anys es referien a Zapatero com a carnisser”, ha assenyalat Sánchez.

La llei trans es va aprovar el passat dijous al Congrés dels Diputats de manera definitiva. El text provenia del Senat, on s’havien fet alguns petits retocs. El PP, però, s’ha confrontat sempre a aquesta llei. “Serà un remake”, va bramar des del faristol la diputada popular María Jesús Moro, a més de demanar “no experimentar amb les persones”. El PP es queixa que s’hagi rebaixat als 16 anys l’edat perquè una persona determini el seu gènere; i consideren que una persona a aquella edat no està prou formada per prendre una decisió d’aquest tipus.