El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha convocat una nova concentració el 28 de gener a Madrid contra "l'extorsió inacceptable, il·legal i amoral" de Junts al govern de Pedro Sánchez i els pactes "ocults" i "clandestins" que va assolir aquest dimecres al Congrés. Això és el que anunciava el dirigent popular dijous de la setmana passada i aquest dilluns l'ABC entrevista Feijóo i, en la mateixa línia, no amaga la seva preocupació: "Ningú pot assegurar que no hi haurà un referèndum o indults als presos d'ETA". "El polític que dirigeix la nació espanyola és Puigdemont i per a Sánchez és el president de la Generalitat", amb aquesta afirmació el líder del PP deixa clar al diari espanyol que Puigdemont és qui mana.

ABC
ABC

El Mundo assegura que "Bolaños pren el control de la negociació amb Podemos en fracassar Díaz". El diari relata que serà el ministre de la Presidència, que manté una bona relació amb Ione Belarra, la secretària general de Podemos, qui s'encarregarà de negociar amb el partit. El PSOE té la sensació que a Yolanda Díaz "li ha faltat mà esquerra amb Podemos" i, per tant, consideren que Bolaños serà un actiu millor per gestionar la situació. Imatge per a Vinícius, el jugador del Madrid, autor d'un hat-trick, al partit d'aquest diumenge que va acabar amb un 4-1 en favor dels blancs.

El Mundo
El Mundo

Enquesta a El País, que vaticina que el PSOE es recupera lleugerament de l'impacte negatiu causat per l'amnistia i els pactes amb els independentistes que van permetre la investidura de Pedro Sánchez. El baròmetre del gener de l'institut 40dB mostra que els socialistes pugen gairebé un punt en estimació de vot respecte al sondeig anterior, de desembre, en què el bloc de la dreta arribava a la majoria absoluta a l'enquesta per primera vegada des de les eleccions del juliol i en què un 60% rebutjava la mesura de gràcia per considerar-la “injusta”. La fotografia és per als flamants reis de Dinamarca: Frederic X ascendeix al tron danès en una jornada històrica per Dinamarca. Aquest diumenge, la reina Margarida II va formalitzar la seva abdicació durant un Consell d'Estat al castell de Christiansborg, a Copenhaguen. 

El País
El País

"Feijóo exigeix que juristes fiscalitzin l'amnistia", titula La Razón que considera que la llei d'amnistia "entra en una de les parts de la tramitació més delicada per a l'estabilitat del fràgil acord d'investidura de Pedro Sánchez: les modificacions a l'articulat". Segons el diari, el PP registrarà avui al Congrés la petició que compareguin al Parlament catedràtics i juristes independents perquè fixin posició i assessorin els diputats en els seus treballs, "a fi d'impedir que la majoria tiri endavant un text inconstitucional, com ja va passar amb el Estatut de Catalunya del 2006, i que quatre anys després va ser revisat pel TC".

La Razón
La Razón

La Vanguardia publica una exclusiva, a la qual també ha tingut accés ElNacional.cat, gràcies a documents i àudios sobre la persecució a què es va sotmetre polítics i empresaris catalans (inclosos directius del Barça) amb la utilització de recursos públics per combatre el moviment independentista. Aquesta informació revela que el president del govern espanyol Mariano Rajoy no era alié a les maniobres de l'Operació Catalunya. Aquesta informació demostra que "el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Diaz, i el mateix Rajoy van ordenar posar en marxa l'Operació Catalunya el setembre de 2012, després de la Diada massiva d'aquell any i després que el llavors president Artur Mas exigís sense èxit a Moncloa un pacte fiscal per a Catalunya", tal i com expliquen ElNacional.cat i La Vanguardia.

La Vanguardia
La Vanguardia

El Periódico entrevista el ministre d'Exteriors, José Manuel Albares, que afirma que ha demanat "al cos diplomàtic que defensi l'ús del català a la UE". L'oficialitat del català, el gallec i l'eusquera a la Unió Europea no es debatrà durant el pròxim Consell d'Afers Generals, previst per al 29 de gener, i es tractarà només a nivell tècnic. Segons indiquen veus del Consell de la Unió Europea, la presidència belga (que ha pres el relleu d'Espanya) està esperant una proposta alternativa sobre l'oficialitat que sigui "compatible amb els tractats". En aquest sentit, demana que la proposta espanyola vagi acompanyada d'una anàlisi d'impacte administratiu, jurídic i financer i apunta que aquesta "encara trigarà temps a publicar-se".

El Periódico
El Periódico

L'Ara recorda que "Trump comença la cursa electoral per tornar a la Casa Blanca" ja que se celebra el caucus de Partit Republicà a Iowa, el qual és el tret de sortida de la campanya als Estats Units. Aquest dilluns els veïns de l'estat d'Iowa es reuniran a 1.700 escoles, esglésies, poliesportius i altres centres de votació, com cafeteries, per decidir quin candidat mereix els 40 primers delegats que s'enviaran a la Convenció Nacional Republicana, que triarà al juliol al seu candidat per ocupar la Casa Blanca. Les enquestes, per ara, donen un clar avantatge a Trump i situen a DeSantis i Haley en segona i tercera posició. 

Ara
Ara

Finalment, El Punt Avui entrevista l'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, que augura que "en cinc o sis anys la ronda nord hauria d'estar feta". En clau esportiva, el diari català es fa ressò de la derrota del Barça davant el Reial Madrid. Als deu minuts de joc, el Reial Madrid ja guanyava 2-0 gràcies a un doblet de Vinicius. L'entrenador del Barça, ​​Xavi Hernández, va reconèixer després de perdre la Supercopa d'Espanya, que el seu equip havia sortit "de la pitjor manera" a la final contra el conjunt blanc, "i això és inadmissible". "No pots començar una final encaixant dos gols en els primers deu minuts", es va queixar des de la sala de premsa.

El Punt Avui
El Punt Avui
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!