Alberto Núñez Feijóo continua amb el frenètic cap de setmana de campanya a Galícia. En el míting d'aquest diumenge, a la localitat de Mos, a Pontevedra, l'agenda gallega ha tornat a quedar en un segon pla, i de nou, Sánchez, Puigdemont i l'amnistia han ocupat el discurs del president del PP. El líder popular ha acusat Sánchez de vestir-se amb "la toga de magistrat" per "dictar una sentència absolutòria per a tots els seus socis", en referència a les declaracions del president espanyol dient que els independentistes no eren terroristes. "Des de quan el president del govern espanyol pot suplantar els jutges com si fos el president del Tribunal Suprem? Quina forma és aquesta de trencar la separació de poders"?, ha dit indignat Feijóo. En aquest sentit, s'ha preguntat "per què volen incloure el delicte de terrorisme a l'amnistia" si no han comès aquest delicte. 

"Ja no saben què inventar-se", ha etzibat Feijóo, que ha criticat la "metamorfosi" del PSOE, que va passar de rebutjar l'amnistia a defensar-la. També ha assegurat que l'executiu espanyol es planteja "crear una nova tipologia del delicte de terrorisme" ajustat a les possibles implicacions dels líders del procés a Catalunya. Amb tot, Feijóo ha lamentat que "Espanya està extorsionada pels socis de Sánchez" i ha acusat l'executiu de ser "dèbil" per acceptar aquesta extorsió i no "defensar la igualtat de tots els espanyols". "És sorprenent que al govern l'interessi més el problema de Pugidemont, un ciutadà que no vol ser espanyol, que no pas els problemes de tots els espanyols, com ara la igualtat de tracte davant la llei", ha denunciat. 

Feijóo ironitza sobre el PSOE: "Fan servir terminologia independentista"

D'altra banda, Feijóo ha aprofitat per respondre a les crítiques que ha rebut per la seva intensa participació en la campanya dels populars a favor del candidat a la Xunta, Alfonso Rueda. "No necessito demanar permís a ningú per venir a la meva terra a fer campanya", ha advertit, i ha assegurat que ho fa pel bé del territori gallec. "Conec Galícia, estimo Galícia, i per això no vull que es fiqui en problemes com en els que està ficada bona part d'Espanya", ha afirmat en el menjar organitzat a Mos, al qual han assistit un miler de simpatitzants i militants populars. 

Recuperant les crítiques a l'executiu de Sánchez i a l'independentisme, Feijóo ha lamentat les paraules de la vicepresidenta del govern espanyol, María Jesús Montero, en el primer acte de campanya socialista. "Us heu quedat tranquils enviant Feijóo a Espanya i a Madrid? Esteu contents?", deia la vicepresidenta en un discurs d'alta intensitat. Feijóo ha respost, primer tirant d'ironia i després replicant el mateix to xulesc que Montero. "Si és que fins i tot fan servir la terminologia independentista", ha assenyalat, per reafirmar: "A mi, els gallecs, on sempre m'han enviat és a la presidència de la Xunta". 

Abans d'iniciar el discurs, Feijóo, que duia un llaç verd a la solapa, ha recordat que aquest diumenge es commemora el Dia Mundial contra el Càncer, i ha dedicat unes paraules d'ànim als malalts, però també per als familiars que els fan costat. També ha aprofitat per agrair la tasca de metges, infermeres i investigadors i a "tots els que donen part del seu patrimoni" per investigar la malaltia. "En aquesta lluita no sobra ningú i tots lluitarem en l'àmbit de les nostres responsabilitats", ha dit. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!