El portaveu al Congrés dels Diputats del PDeCAT, Carles Campuzano, i el portaveu adjunt de Junts pel Sí al Parlament, Roger Torrent, han titllat de "fantasia" i "barbaritat" la moció de censura que va anunciar aquest dimecres la líder de l'oposició a Catalunya, Inés Arrimadas, contra el govern de Carles Puigdemont.

Arrimadas va dir ahir dimecres, després d'aprovar la llei del Referèndum al Parlament, que intentaria recollir suports entre alguns membres del PDeCAT per tirar endavant la seva moció de censura i convocar unes eleccions autonòmiques.

Davant d'això, en declaracions a RNE, Campuzano ha garantit que tots els diputats de la seva formació estan del costat del seu president, del seu Executiu i de "els compromisos (adquirits) després de les eleccions del 27 de setembre". Així mateix, ha cridat els grups que no donen suport a la independència a animar els seus votants a participar al referèndum de l'1-O perquè es puguin expressar.

Junts pel Sí, "més units que mai"

Per la seva banda, Torrent ha coincidit amb aquest i ha assegurat que aquest dimecres es va demostrar que Junts pel Sí està "més unit que mai" i ha qualificat de "barbaritat" la idea d'Arrimadas que algun membre d'aquesta coalició pugui donar suport a una moció contra el president català.

El diputat del Parlament ha carregat a més contra els grups de l'oposició que, segons ell, "van intentar muntar un espectacle" i ha lloat l'actuació de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, per "garantir" que tots "poguessin parlar".