La croada contra l'escola catalana no s'atura, inclús quan el líder del Partit Popular, Pablo Casado, semblava que ja les havia dit totes, la popular Bea Fanjul en mig d'un acte de campanya per les eleccions de Castella i Lleó, ha assegurat que a Catalunya "no s'ensenya" història espanyola i que ella coneix a un nen de 10 anys que "no sabia ni que era ser feixista". Aquestes declaracions han aixecat polseguera i un gran rebombori a les xarxes socials. El primer motiu perquè s'ha tornat a instrumentalitzar l'escola catalana per fer campanya per unes eleccions a l'altra punta de la península Ibèrica i el segon motiu perquè amb deu anys, a primària, encara no t'ensenyen els feixismes d'Europa. "Marco és català, se'n va anar de Catalunya amb 10 anys i em comentava una frase que em va cridar molt l'atenció. El seu pare li va dir: ens anem a Segòvia a viure. Ell llavors tenia 10 anys i li va preguntar al seu pare: on està Segòvia. Llavors, ell em deia: Bea, és que no t'ensenyen història d'Espanya. És que no t'explicaven ni tan sols que és ser feixista", ha dit Fanjul.

Les xarxes socials han explotat contra la història de la líder de les joventuts del Partit Popular. Clarament, a qualsevol escola catalana, no s'ensenya història amb 10 anys. I això s'han encarregat de recordar-li multitud de perfils per Twitter. També li han recriminat que amb 10 anys si t'ensenyen a Segòvia que és ser un feixista, potser els qui adoctrinen no són els catalans. Aquestes declaracions venen precedides d'un seguit de difamacions del líder popular Casado contra l'escola catalana i una demanda constant d'aplicar el 155 per intervenir el sistema educatiu català. Casado va afirmar amb total tranquil·litat que a Catalunya "hi ha professors amb instruccions de no deixar anar al lavabo a nens perquè parlen en castellà". A més, va afegir que "als fills de policies nacionals i guàrdies civils se'ls assenyala a classe i es diu que no poden estar integrats" o que hi ha nens a qui s'ha castigat "posant pedres a la motxilla" per haver parlat en castellà al patit de l'escola. "Es pot tolerar que es demani apedregar i aïllar a classe a un nen de cinc anys?", va dir sobre el suposat assetjament que ha rebut el fill de la família de Canet de Mar que ha reclamat el 25% de les assignatures en castellà.

No tot s'hi val en política

Des de Madrid ja se li va picar el crostó a Casado per les seves declaracions. La portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, va retreure l'estil de les afirmacions. Unes afirmacions que "resten" a la qualitat democràtica i al prestigi de les institucions. "Encara que Casado cregui que tot val en política i tot suma, no tot s'hi val en política i no tot suma, i malgrat que hi ha moltes maneres de criticar aquest govern, crec sincerament que Casado no representa els seus votants quan actua d'aquesta manera", va assegurar.

Cal destacar que aquest divendres les famílies de l'escola Turó del Drac (Canet de Mar) han dit prou a les mentides de la dreta espanyolista. En un comunicat d'aquest divendres, van assegurar que se senten "utilitzades, difamades i tristes" pel "relat fals que s'està generat, que no correspon amb l'ambient cohesionat" que hi ha al centre. "No existeix cap moviment d'assetjament, aïllament ni atac a cap infant o família", va recordar, tot demanant que no es difonguin falsedats que amenacen "de trencar el clima de bona convivència que sempre hi ha hagut a l'escola".