JxCat, ERC, Comuns i la CUP han presentat aquest divendres al registre del Parlament la petició per crear una comissió d'investigació sobre les "activitats irregulars o delictives de persones vinculades a la família reial", que abordi el que es descriu com a les "estructures de corrupció vinculades a la família reial espanyola i a persones que hi estan o hi han estat relacionades".

Per posar-se en marxa, la comissió, que ha estat impulsada per JxCat, en tenia prou amb el suport de dos grups o una cinquena part dels diputats de la Cambra.

La comissió es proposa també "investigar pressumptes comptes irregulars de l'anterior cap d'Estat a Suïssa i altres paradissos fiscals a nom de terceres persones, la provinença d'aquest capitals, i les altres activitats irregulars o delictives d'aquestes persones que es pugui derivar de les declaracions de la Sra Corinna Zu Sayn-Wittgenstein".

Així mateix, la comissió abordarà les actuacions del monarca destinades a forçar el trasllat del domicili social de bancs, grans empreses i multinacionals fora de Catalunya durant els dies posteriors al referèndum d'autodeterminació del primer d'octubre de 2017".