La família Franco arriba fins a l'última instància per a aturar l'exhumació. Aquest dijous, els familiars del dictador han presentat un recurs d'empara davant del Tribunal Constitucional, segons han confirmat fonts de l'alt tribunal. És l'últim intent després que el Tribunal Suprem hagi avalat els plans del govern espanyol per treure'l del Valle de los Caídos i dur-lo al cementiri d'El Pardo. El TS ha reiterat aquest mateix dijous que l'executiu ja pot procedir i que tothom ha d'acatar la sentència ferma, inclòs el prior de la basílica.

La família del dictador ha presentat recurs demanant que s'aturi tot com a mesura cautelaríssima, i el mateix ha anunciat que farà l'Asociación de Defensa del Valle de los Caídos en un comunicat. No obstant això, fonts jurídiques aclareixen que això no atura el procés, que està pendent que el govern de Pedro Sánchez fixi una nova data en reunió del Consell de Ministres.

Aquest dijous, el Tribunal Suprem ja ha acabat d'aplanar el camí al govern espanyol i li ha donat autorització per entrar a la basílica. Al mateix temps, la sala tercera ha aixecat les mesures cautelars pendents contra l'exhumació de Francisco Franco, presentats pel seu entorn. D'aquesta manera, ja no existeix cap obstacle que ho aturi. L'executiu, després de ser avalat per la justícia, ja busca una nova data "en molts pocs dies". Els magistrats també recorden que tothom està obligat a acatar la decisió, després que el prior manifestés la voluntat de negar-se a permetre-ho.