La mort d'Albert Solà, l'home de la Bisbal de l'Empordà conegut per haver reclamat ser reconegut com a fill de Joan Carles I, quelcom que mai no va aconseguir en vida, continua envoltada d'estranyes circumstàncies. Segons la primera autòpsia, el català de 66 anys va morir d'un infart del miocardi quan entrava al bar on treballava al seu municipi, però la família no se'n refia i es plantejaria demanar una segona autòpsia, segons asseguren des de la cadena Telecinco. Precisament en aquest canal de televisió s'havia d'emetre una entrevista a Solà, que no era el primer cop que explicava la seva història i defensava que ell era fill il·legítim de Joan Carles I, nascut abans que l'emèrit es casés amb la reina Sofia i, per tant, més gran que els seus fills legítims, Elena, Cristina i Felip VI. Això el converteix en el seu primogènit i, doncs, en el seu hereu, tot i que en haver nascut fora del matrimoni no entraria en la línia de successió, com ha succeït, per exemple a Mònaco, on el rei Albert ha reconegut els seus fills il·legítims. 

Tot plegat es torna més sospitós pel fet que les cambres de seguretat de l'establiment no van enregistrar el moment en què Solà hauria patit aquest infart, ja que havien estat manipulades per una de les cambreres del local i no es va poder gravar el moment. Aquest fet fa que encara hi hagi més sospites sobre la mort de Solà, ja que els seus veïns creuen que és complicat que hagi mort per un infart amb 66 anys i sense problemes de salut, tenint en compte que només dies després del seu decés s'havia d'emetre la seva entrevista en horari de màxima audiència en un dels canals més vistos de l'Estat, acostant la seva història a milions de persones. 

L'entorn de Solà, enfurismat 

El programa "Quién es mi padre", que havia entrevistat Solà va tenir accés als vídeos, on es veu que una senyora girava la càmera mitja hora abans que Solà morís. Uns minuts més tard, quan ja havia succeït la tragèdia que va colpir tot el poble, l'encarregada tornava a recol·locar la càmera. Segons va explicar la dona a Telecinco, solia modificar la direcció de la càmera quan es discutia amb el seu marit, l'amo de l'establiment. Unes explicacions que no han convençut als qui ja eren incrèduls. Per tot plegat, segons va confirmar la presentadora del programa, Carlota Corredera, des del seu entorn veuen que tot plegat és molt estrany i consideren oportú que se sotmeti el cos de Solà a una segona autòpsia. 

La història de Solà es va fer popular arreu de l'Estat quan el 2015, un any després de l'abdicació del rei emèrit, va decidir presentar una demanda per ser reconegut com a primogènit de Joan Carles I, que llavors encara no havia fugit cap a Abu Dhabi, tot i que ja el començaven a ofegar els seus problemes amb la justícia arran de tot l'afer Corinna. El Suprem va ignorar les seves peticions perquè no hauria aportat el principi de prova exigit per la llei i assegurant que el seu relat no contenia fets coherents ni era versemblant. La semblança física entre Solà i qui ell diu que és el seu pare és evident, i va decidir contar la seva història en diferents entrevistes per platós de televisió i fins i tot va arribar a escriure un llibre, però la justícia no se'l va creure ni va admetre els seus recursos. 

La prova d'ADN, clau 

En aquesta entrevista a Telecinco, que la cadena va emetre de manera pòstuma, el protagonista explicava que va ser un agent del CNI qui li va proposar de fer-se una prova d'ADN per demostrar que el rei era el seu pare biològic. Aquesta mateixa persona va prendre una mostra de l'ADN del llavors monarca, quan va recollir un dels gots que va utilitzar el monarca en la cimera iberoamericana celebrada a Xile el 2007, la mateixa en què el llavors rei va pronunciar una de les seves frases més celebres, el seu "Por qué no te callas?", a un Hugo Chávez que insistia a interrompre a qui en aquell moment era el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero. Segons confirma el propietari del laboratori de Lleida que va realitzar les proves, el resultat del test va confirmar que hi havia una relació de paternitat. Però ni tan sols així, Albert Solà va poder morir sent reconegut com a fill del seu pare biològic.