Via lliure per als franquistes de la Falange per retre homenatge a José Antonio Primo de Rivera el proper 20 de novembre, l'acte es fa amb el permís i vist-i-plau de la delegació del govern espanyol a Madrid. La data en que se celebrarà l'homenatge coincideix amb l'afusellament del fundador de l'organització d'extrema dreta. La pròpia Falange ha publicat a les seves xarxes socials la informació sobre l'acte que es durà a terme al número 24 del carrer Génova de Madrid, molt a prop de la casa on va néixer Primo de Rivera. Posteriorment es farà una manifestació fins a la Moncloa i es seguirà en direcció al Valle de Cuelgamuros (Valle de los Caídos), on hi ha la tomba del dictador.

En la piulada que ha fet la Falange es donen una sèrie d'indicacions a seguir per tots aquells que vulguin anar a l'acte. L'organització franquista demana als assistents que no portin banderes ni pancartes perquè ja els hi facilitaran ells (en aquests actes sempre hi ha banderes espanyoles franquistes) i afegeixen que els participants no cantin lemes propis i que segueixin els que cridarà l'organització. De la mateixa manera, insisteixen en que no es respongui a "insults i provocacions".

La visió del govern espanyol

Mercedes González és la delegada del govern espanyol a Madrid i, preguntada per El diario.es, ha assegurat que quan la Falange va demanar permís per fer aquest acte va fer menció a la Llei de Memòria Democràtica, en especial a prendre les mesures necessàries per complir amb l'article 61, que determina que "seran responsables com a autors les persones físiques o jurídiques que dolosa o negligentment realitzin accions o omissions" que són infraccions de la normativa. El citat diari narra que la delegació del govern espanyol a Madrid va respondre a l'organització d'extrema dreta que si durant els actes es produeixen fet constitutius de delicte els posaran en coneixement de la Fiscalia.

L'exhumació de Primo de Rivera

La família de Primo de Rivera ha decidit avançar-se al govern espanyol i ha sol·licitat exhumar les restes de José Antonio Primo de Rivera. Segons va informar en un comunicat el passat 10 d'octubre el representant de la família, Fernando Primo de Rivera, ja han enviat la petició a l'abat del Valle de los Caídos i a la Direcció General de Salut Pública de la Conselleria de la Comunitat de Madrid. També han demanat les llicències pertinents a l'Ajuntament de San Lorenzo de l'Escorial i, segons han explicat, una vegada rebin l'autorització, la idea és que les restes siguin dipositades en un lloc escollit per la família, seguint les voluntats del testament de José Antonio Primo de Rivera. Actualment, Primo de Rivera està enterrat a l'altar major del Valle de los Caídos, renombrat com a Valle de Cuelgamuros.