En un to aspre i molt contundent, s'ha expressat des de la tribuna del Parlament el diputat de CSQP i secretari general de Podem, Albano-Dante Fachin, en el ple específic sobre l'aplicació de l'article 155 de la Constitució. "La gent ja no els té por, ens veurem als carrers davant dels que ens persegueixen i els colpegen i els que pensen que el franquisme encara no ha acabat", ha defensat Fachin en un clar misssatge contra PP i C's. 

El diputat ha estat molt dur amb el Govern espanyol per l'amenaça d'acabar amb l'autogovern de Catalunya, però també amb el PSOE per pactar les mesures amb el PP i Cs i anunciar que hi votaran a favor si Puigdemont no convoca eleccions. "Fem fora Rajoy o fem cas a l'Ibex, senyor Iceta?", ha preguntat Fachin, que també ha advertit l'Estat que la realitat no canviarà "per imposició ni cops de porra". 

El líder de Podem a Catalunya ha dedicat unes paraules a la violència policial de l'1 d'octubre i ha assegurat que "dos milions de votants no desapareixeran aplicant el 155". En aquest sentit, ha llançat un advertiment al president dels populars catalans, Xavier García Albiol: "Vostès volen governar sense passar per les urnes, i això no passarà". "De veritat que el vostre projecte polític d'Estat és tant feble que teniu por de sotmetre'ls a la voluntat ciutadana?", li ha acabat retraient. 

Rabell demana "aturar la catàstrofe"

Fachin s'ha partit la intervenció de CSQP amb el president del grup, Lluís Rabell, qui ha demanat a Puigdemont no defallir i fer servir tot els "recursos i possibilitats per aturar la catàstrofe". En aquest sentit, Rabell ha demanat convocar eleccions i aturar la declaració d'independència, ja que considera que no té ni els "suports" ni la "legitimitat" de la majoria dels catalans per fer-ho". Rabell ha assegurat que si el president fa això, "els tindran al seu costat a totes totes".

El president del grup parlamentari de CSQP, ha demanat a Puigdemont que "dialoguin i negociïn fins al final" per evitar la "desfeta de les institucions" i li ha retret que "ningú té dret d'apostar el bé comú de l'autogovern en una juguesca particular o partidista". A més, també li ha demanat que "assumeixi plenament el seu paper institucional" i que no avoqui Catalunya a un "conflicte civil". En aquest sentit, ha assegurat que s'oposen a l'aplicació de l'article 155, però també ha defensat que "les institucions no es podran defensar en la unilateralitat".