Albano-Dante Fachin, qui va liderar la candidatura de Front Republicà a les eleccions del 28-A, ha insistit aquest dimecres a JxCat i ERC que s'uneixin en un "front unitari" de cara als comicis del 10-N. "Encara hi som a temps", ha defensat Fachin, que ja va presentar la idea aquest cap de setmana al FAQS.

La candidatura es construiria en torn de tres principis amb els quals els partits s'haurien de comprometre per dur a terme "fins a les darreres conseqüències". En primer lloc, demanar l'alliberament i la retirada de càrrecs "immediata per a totes les persones empresonades, exiliades o encausades per haver exercit drets democràtics". En segon lloc, el "reconeixement del dret d'autodeterminació del poble de Catalunya". I, per últim, subscriure un "compromís ferm" que si no es reconeixen ambdós punts per part de l’Estat els diputats d'aquest front unitari "no contribuiran mai amb els seus vots a donar-li cap estabilitat".

Fachin ha fet la proposta a través d'un vídeo i un document que defensa confeccionar aquesta llista unitària tenint en compte els resultats de les eleccions del 28-A i permetent que tots els diputats tinguin llibertat de vot en les qüestions que els partits no estiguin d'acord.