El secretari general de Podem Catalunya, Albano-Dante Fachin, ha sostingut que els canvis que el president Carles Puigdemont ha dut a terme al Govern demostren que el projecte que pretén dur a terme és complex i que no hi ha unanimitat entre els qui el defensen, per la qual cosa ha criticat que es passi "la lupa del compromís" als espais de l'esquerra alternativa.

"Es passa la lupa del compromís a Ada Colau o a Podem buscant la coherència o la rectitud, quan, com és natural, ni en el mateix Govern les coses són homogènies", ha raonat el secretari general de la formació morada a Catalunya en declaracions a Europa Press.

Considera que el president té tota la legitimitat per fer canvis i "demostra que té un projecte i el vol dur a terme", però insisteix que en el canvi de noms dins l'Executiu es demostra la complexitat del seu projecte.

Ho ha dit després que el president hagi comparegut aquest mateix divendres per anunciar les noves cares de l'Executiu que encararan la recta final de l'1-O: Jordi Turull (Presidència), Joaquim Forn (Interior), i Clara Ponsatí (Ensenyament).

Aquests tres noms substitueixen Neus Munté, Jordi Jané i Meritxell Ruiz: "Molts d'aquests consellers que fan un pas al costat, eren els que assenyalaven certs sectors per no ser clars. Benvinguts a la dificultat de les coses", ha dit Fachin, que ha reclamat autocrítica als estrategues del procés sobiranista.

"Turull és un gos de presa"

"Jordi Turull és un gos de presa de la política. Ho hem vist en el ple expressant-se amb moltíssima vehemència, molt més que molts dels consellers que hi havia fins ara", ha dit sobre qui serà nomenat nou portaveu del Govern.

Fachín considera que Turull representa "la Convergència pura i dura" no tant en com reacciona al posicionament nacional del partit, sinó a la resta de polítiques que recorda que també ha d'assumir el Govern.

"Sempre ha estat un ferm defensor de la gestió sanitària opaca i ha defensat gent com Xavier Crespo. S'ha manifestat com aquest sector de la convergència dels negocis", ha dit en referència a l'exalcalde de Lloret de Mar (Girona) i diputat de CiU al Parlament condemnat a nou anys de presó per tracte de favor.