Facebook ha trobat un increment global de spam i de falsos m'agrada en el compte oficial que té el Ministeri de Sanitat en aquesta xarxa social i ha procedit a eliminar aquesta activitat i els comptes que hi són darrere.

"Revisem contínuament l'activitat que es realitza a la nostra plataforma i prenem mesures si trobem violacions de les nostres polítiques", assenyala un portaveu de la companyia.

En aquest cas, agrega, "investiguem la informació compartida pel Govern i trobem un increment global de spam -comportament no desitjat- i de falsos m'agrada i els hem eliminat".

Aquesta setmana el Ministeri de Sanitat va informar que creia ser víctima d'una activitat fraudulenta per part de diversos comptes que semblaven falsos i que generaven interaccions massives en publicacions concretes en el seu compte oficial, des del 17 d'abril.

El Ministeri va posar en coneixement de Facebook aquest fet i la xarxa social va obrir una investigació.

Xarxa de spam

En aquest cas, sembla que una xarxa de spam va crear comptes molt ràpid i molt recents que van evadir la detecció automatitzada i es van involucrar en tàctiques d'interacció falses, detallen altres fonts de Facebook, que expliquen que després de constatar això es van eliminar els falsos m'agrada i els comptes darrere d'ells.

Des de Facebook asseguren estar treballant per actualitzar la seva detecció automàtica contra aquest comportament spam i continuaran investigant i prendran mesures si troben infraccions addicionals.

Segons Facebook, aquesta activitat no és exclusiva d'Espanya, sinó que l'ha trobat en un ampli nombre de pàgines a molts països.