Facebook investiga els milers de comptes falsos que s'han activat recentment per donar suport a les publicacions del Ministeri de Sanitat i millorar la seva imatge. El govern espanyol assegura no tenir-hi res a veure.

En un comunicat, el ministeri explica que "ha detectat que, des del passat divendres 17 d'abril, és víctima d'activitat fraudulenta per part de diversos comptes aparentment falsos que generen interaccions massives a publicacions concretes del compte oficial de Facebook".

Asseguren que aquell mateix divendres van posar en coneixement de Facebook aquests fets, als quals es refereixen com "activitat anòmala al seu compte", i ja estarien sent investigats.

La nota arriba després que s'hagi detectat que algunes publicacions del ministeri tenien fins a 86.000 reaccions, quan normalment en tenen entre 500 i 3.000. A més, milers d'elles provenen de perfils sospitosos de ser falsos (el que s'anomena bots): tenen noms estrangers, han estat creats fa pocs dies —molts entre el 16 i el 18 d'abril— i no tenen cap contingut més enllà d'una imatge de perfil de noies joves.