La Vicerectora d'Estudiants i Cooperació de la UAB entre 2012 i 2015, Síliva Carrasco, ha sortit al pas de les crítiques del número u d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, contra el diputat de CSQP, Joan Coscubiela, arran del polèmic informe que preveia retirar Machado del nomenclàtor de Sabadell.

Carrasco va donar suport ahir a través de Twitter a la tesi de Coscubiela que defensava que s'estava duent a terme una "neteja ètnica", cosa que Rufián negava. "Sí, Rufian, és neteja ètnica simbòlica i així ho explicarem a classe d'antropologia", va replicar. Carrasco és professora a la UAB d'aquesta disciplina, a més de formar part de la candidatura municipal Unitat pel Canvi Sabadell, que integra Podemos, ICV i EUiA.

Rufián ha respost amb dues captures d'una notícia on s'explica que Carrasco va proporcionar als Mossos les dades del secretari general de la CGT durant la investigació de l'ocupació del rectorat de la UAB durant la primavera de 2013, quan ella era vicerrectora. 

En la seva contestació, Carrasco assegura que espera "que no li passi res semblant ni a tu ni a cap persona de la teva família", en referència a les amenaces que va rebre en aquell episodi i que va denunciar. 

D'altra banda, Rufián no ha estat l'únic en indignar-se davant les acusacions de Carrasco. El diputat de JxSí Germà Bel i el responsable de comunicació de la CUP, Jordi Salvia, han criticat que una persona amb "el seu concepte antropològic d'ètnia" estigui fent classes a la UAB.

Carrasco també va fer altres tuits sobre aquest mateix tema durant el dia d'ahir. En un, lamentava la "merda de petjades que deixa el procés". En un altre, en nom de la UAB, l'exvicerrectora assegura que la institució "no avala res de tota aquesta merda".