Unes 2.000 persones, segons la Guàrdia Urbana, s'han concentrat aquest diumenge al matí a l'avinguda del Paral·lel de Barcelona per protestar contra el govern de Quim Torra. Entre els manifestants s'hi han pogut veure banderes franquistes i del partit xenòfob Generación Identitaria.


La marxa ha estat convocada per José Manuel Opazo, un empresari i exguàrdia civil, i ha rebut el suport de diverses associacions i moviments, com Convivencia Cívica Catalana, Tabàrnia, el partit d'ultradreta Vox i l'organització d'extrema dreta Somatemps, entre d'altres. Els assistents han cridat consignes contra Torra, TV3 i els Mossos d'Esquadra, així com contra Pedro Sánchez, perquè consideren que ha pactat amb els "terroristes i els supremacistes".

La manifestació a favor de la unitat d'Espanya l'ha obert una pancarta amb el lema "Recuperem la dignitat"; darrere hi havia tres pancartes més amb les inscripcions "No volem gent així a Espanya", "Catalunya 100% espanyola" i "Torra 155 presó".

Paral·lelament, s'ha fet una concentració antifeixista impulsada per la Plataforma Antifeixista Unitat contra el Racisme i el Feixisme, que ha aplegat unes 250 persones. Les dues marxes s'han trobat a l'avinguda de Mistral, on els Mossos d'Esquadra les han mantingut separades. Mentre els uns cridaven "Catalunya és antifeixista", els contraris a la independència han respost amb crits de "nazis, nazis".

 Manifestació Antifeixista - Efe

Imatge: EFE