El PDeCAT no para de sumar baixes. La darrera és una altra que va ser un pes pesant del partit. Es tracta de Neus Munté, expresidenta de la formació i qui va fer tàndem amb Artur Mas en el Govern. Munté, que ja ha traslladat la seva decisió a la direcció del PDeCAT que no seguirà vinculada a la formació, tramitarà la baixa formal en les properes hores.

L'actual regidora a l'Ajuntament de Barcelona per JxCat havia ocupat càrrecs de rellevància tant en el PDeCat com dins del Govern. En concret, del 22 de juny del 2015 al 14 de gener del 2016 va ser vicepresidenta del Govern i també va ocupar el càrrec de Portaveu del Govern del 22 de juny del 2015 al 14 de gener del 2016. A més, va ser presidenta de la formació fins que el 27 de juny de 2018 va anunciar que deixava aquest càrrec. Aleshores, era candidata del PDeCat a les eleccions municipals del maig del 2019 per Barcelona després de guanyar les primàries. Tot i això, va acabar ocupant el tercer lloc de la llista per darrere del conseller Joaquim Forn i Elsa Artadi.

Neus Munté / ACN Neus Munté durant la campanya electoral en les municipals de Barcelona / ACN

D'alta en el partit de Puigdemont

Munté, que també és presidenta de la formació a la Diputació, ja s'havia donat d'alta a Junts per Catalunya, el partit de Carles Puigdemont. Ara, està a l'espera de poder parlar amb el president del PDeCAT, David Bonvehí, així com altres persones rellevants de la formació per acabar de concretar la seva baixa, segons publica l'ACN.

De moment, l'expresident Artur Mas ha confirmat que es queda al PDeCAT, però no deixa de ser significatiu que a partir d'ara no formi part del mateix partit que Munté, amb qui va compartir la presidència del PDeCAT, ni tampoc amb Carles Puigdemont, qui el va succeir com a president de la Generalitat. 

La baixa de Munté se suma també a les dels presos polítics Jordi Turull, Josep Rull i Quim Forn; els consellers Damià Calvet, Jordi Puigneró, Miquel Buch i Meritxell Budó; el conseller a l'exili Lluís Puig; el gruix de diputats i senadors; i múltiples dirigents locals i comarcals, que han estripat el carnet del PDeCAT per afiliar-se a JxCat.