L’expresident del RCD Espanyol, Joan Collet, ha dit la seva respecte a l’adhesió del FC Barcelona al Pacte Nacional pel Referèndum i, anant més enllà del silenci oficial del club —que evita fer declaracions polítiques—, ha assenyalat que l’Espanyol “ha d’estar amb el que decideixi el Parlament”.

En declaracions a Rac1 aquest matí, Collet considera que l’adhesió al pacte es podria fer més enllà de la voluntat de l’actual president i propietari, Chen Yansheng: “Segur que el president de moltes de les associacions que s’hi han adherit no hi està d’acord. Però l’entitat, com a entitat, s’hi ha afegit”. Per això ha considerat que “el Pacte Nacional pel Referèndum hauria de parlar amb altres entitats esportives”.

Collet, un dels mandataris de l’Espanyol amb més sensibilitat catalanista, s’ha mostrat disposat a votar “si hi hagués un referèndum a Catalunya”, i ha recordat que l’empresari xinès que actualment comanda el club “no coneix gaire la idiosincràsia de la nostra terra”. Amb tot, considera que cal esperar a veure “com respira la gent”, apuntant el següent: "En tot cas, no podem anar darrere del que fa el Barça".

Les paraules de Collet, que va ser president entre 2012 i 2016, arriben just quan la polèmica per l’adhesió del Barça al Pacte Nacional pel Referèndum ha originat un nou episodi de l’etern enfrontament entre culers i pericos, aquest cop protagonitzat per Xavier Sala-i-Martín i Xavier García Albiol.