El FC Barcelona s'ha adherit al Pacte Nacional pel referèndum i és una de les més de 4.000 entitats que hi donen suport, segons ha anunciat el club en un comunicat. El Pacte pel Referèndum s'ha mostrat satisfet de l'adhesió i ha indicat que ho veu com una mostra més de la transversalitat i el consens que genera el referèndum entre la societat catalana.

Més de 200 voluntaris del Pacte Nacional pel Referèndum seran avui dissabte 6 de maig al Camp Nou per recollir signatures a favor del referèndum. En motiu del partit de Lliga Barça-Vilarreal, el PNR engega una nova acció per seguir sumant suports dins la recollida massiva engegada per Sant Jordi.

Els voluntaris es desplegaran al voltant de tot l’estadi del Camp Nou a partir de les 17.30 h, una hora abans del partit i se situaran un cop superat el primer control de seguretat i abans de les boques d’accés a l’estadi.

L'Agence France Press, una de les agències de notícies més importants d'Europa, també s'ha fet ret ressò de la notícia dient que el club dóna suport a un referèndum sobre la independència.

El Barça, compromès amb el dret a decidir

L'activisme polític del club català ha estat objecte de crítiques i sancions per part d'organismes, fins i tot, a nivell internacional. 

El Pacte Nacional pel Referèndum (PNR) realitzarà un acte el 19 de maig al Palau de Congressos de Barcelona per "visualitzar" la feina que ha fet fins ara aquesta plataforma que aplega el Govern, els partits i entitats, a més de ciutadans, que donen suport a un referèndum vinculant. També actualitzarà el total de signatures que haurà rebut el manifest, 400.000 fins fa quatre dies