El Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) publicarà aquest divendres a les 12:30h el seu Baròmetre d'Opinió amb dades d'intenció de vot corresponent al mes de desembre, el primer després de les eleccions andaluses i la irrupció de Vox en el Parlament autonòmic.

Des de l'arribada a la Presidència del CIS de José Félix Tezanos, l'organisme demoscòpic va començar a difondre els seus sondejos l'última setmana del mes, tret del del novembre, que es va conèixer a començaments de desembre perquè la normativa electoral prohibeix difondre enquestes electorals durant la setmana prèvia a la votació.

El treball de camp de l'última enquesta del CIS va tenir lloc els primers dies de novembre, a un mes dels comicis andalusos, pel que encara no es va poder mesurar l'impacte de Vox en la política, com sí que passarà en l'enquesta d'avui.

Un 2,5% d'intenció de vot al desembre

Això sí, fa un mes el partit de Santiago Abascal ja va aconseguir una intenció de vot d'un 2,5%, per sobre del 2,1% dels animalistes del PACMA i el doble del percentatge collit en els dos mesos anteriors, que se situava en l'1,3%.

El CIS va tornar a situar al novembre el PSOE en primer lloc, amb una intenció de vot del 31,2% i un avantatge de 12,1 punts sobre el PP que, amb el 19,1%, va tornar a la segona plaça a costa de Ciutadans, que va baixar gairebé tres punts, fins al 18,2%. En quart lloc es mantenia l'aliança de Podemos i les seves confluències pujant fins al 18%.