La Plataforma Patriòtica Millán Astray, formada per veterans legionaris, ha demanat aquest dilluns a Vox que no continuï utilitzant en els seus actes polítics la cançó 'El novio de la muerte' i amenaça d'anar a la Junta Electoral Central si continua recorrent a l'himne de la Legió, que "no és patrimoni de cap força política".

En un comunicat, la plataforma manifesta la seva "ferma oposició" a què 'El novio de la muerte' segueixi utilitzant-se "indegudament" durant la campanya electoral. Encara que no cita cap partit en concret, Vox és l'única formació que entona la seva lletra durant els seus actes electorals.

"Aquesta Plataforma porta observant amb profunda preocupació que des de la campanya electoral a les Eleccions Andaluses es fa un ús sistemàtic de l'esmentat Himne que, com tot allò relatiu a la Legió, no és patrimoni de cap força política, sinó que pertany a Espanya i al conjunt de la Societat Espanyola", afirma.

L'agrupació d'antics legionaris assegura que ha intentat traslladar aquest missatge en nombroses ocasions però, davant d'acostaments "infructuosos", avisa que aniran a la Junta Electoral si 'El novio de la muerte' és utilitzat "una sola vegada més" en campanya.

Aquesta petició va en el mateix sentit que la petició de la junta de govern de la Congregació de Mena, que procesiona amb legionaris el Cristo de la Buena Muerte a Màlaga, que va demanar per carta als líders de PP, Pablo Casado; Ciutadans, Albert Rivera; i Vox, Santiago Abascal, que "tinguin a bé" no assistir a cap dels actes previstos per la confraria malaguenya aquest any a causa de les eleccions del proper 28 d'abril per a, d'aquesta manera, evitar que els esmentats actes "puguin arribar a convertir-se en un acte més de campanya electoral".

"És important salvaguardar el que més ens uneix d'interessos partidistes que només pretenen obtenir una foto en un context tan llunyà a un procés electoral. El respecte als espais aliens a la política és veritablement una assignatura pendent de la nostra classe política en el seu conjunt", continua la plataforma Millán Astray.