Nou intent de Salvador Alba, el jutge condemant per consiprar contra Victoria Rosell, per evitar complir la seva pena de sis anys i mig. Alba, a qui el passat divendres se li va expirar el termini per entrar a presó voluntàriament, ha recusat el president del Tribunal Superior de Justícia de Canàries (TSJC) Juan Luis Lorenzo Bragado, acusant-lo d'haver demostrat tenir una "presa inusitada" per fer que l'exmagistrat compleixi la condemna per conspirar contra la jutge Victoria Rosell, quan era diputada de Podemos. L'exjutge també ha retret que el president del TSJC ha ocasionat "dany" a la seva família amb la seva forma d'actuar. En un escrit al qual ha tingut accés Efe, el lletrat d'Alba exposa els motius pels quals recusa Lorenzo Bragado, entre els quals es troba una piulada publicada per Victoria Rosell. L'advocat Nicolás González-Cuéllar ha apuntat que el 19 d'agost Rosell va publicar a Twitter que Juan Luis Lorenzo Bragado "li havia manifestat que no s'asseuria en una taula'" amb ell "fins que l'exjutge Alba entri a la presó'". Segons l'advocat, això demostra que hi va haver un contacte entre el president del tribunal i l'acusació particular.

Tot i la piulada, les seves al·legacions se centren principalment en la manera que es va dictar la interlocutòria del 13 d'octubre, quan es va desestimar suspendre la condemna de l'exmagistrat per motius de salut. Alba assegura, a través del seu lletrat, que la Sala Penal del TSJC va rebre formalment l'expedient pel qual es desestimava la seva recusació anterior contra Lorenzo Bragado a les 13.39 i que la mateixa Sala va dictar la interlocutòria que li donava un dia per ingressar a la presó només un minut després, a les 13.40. Segons l'exmagistrat, aquestes són les hores que consten al sistema informàtic dels tribunals, el qual "no falla". És per això que sosté que "és materialment impossible una deliberació, votació i resolució en menys d'un minut" i apunta que això demostra que la decisió s'hauria d'haver produït "amb anterioritat".

Alba denuncia un "interès directe" del president del TSJC

Alba també sosté que "les hores d'accés al procediment són les que són" i que confirmarien que el president del TSJC "havia accedit a l'executòria, confeccionat una resolució i accedit al procediment abans que la Sala". Davant d'això l'exmagistrat subratlla que "és precisament aquesta pressa inusitada el que evidencia un interès directe o indirecte per una possible relació amb una de les acusacions, actuant al marge de les parts i accedint al procés quan no ho havia de fer".

El lletrat, en l'escrit, també retreu al "TSJ presidit pel recusat" que facilités als mitjans de comunicació la interlocutòria amb l'ordre d'ingrés a la presó del seu client, "provocant un sense fi de reaccions i mal" cap a la seva família, "que era innecessari i que demostra un interès del president del TSJC que, sens dubte, pot afectar la seva imparcialitat subjectiva". A més a més, també critica que en la còpia de la resolució que el gabinet de premsa del tribunal va difondre a la premsa apareixien "dades mèdiques" d'Alba. "Aquesta filtració deliberada de dades reservades, a més d'il·legal i escandalosa, evidencia l'acarnissament i l'interès desproporcionat del president en la causa que s'executa, que demostra amb claredat la pèrdua d'imparcialitat", afegeix l'exmagistrat en l'escrit.