Un jove estudiant basc ha denunciat aquest matí a Twitter que l'exèrcit li ha "prohibit l'entrada" a l'edifici de Capitania General de Barcelona per portar un llaç groc. L'estudiant, Antxon Rodríguez, ha considerat: "Si en la teva democràcia un ciutadà ha de claudicar davant de la ideologia d'un militar és que alguna cosa (moltes coses) fallen".

Antxon Rodríguez ha anat aquest matí a la visita prevista per la seva universitat a l'edifici de la Capitania General. Abans d'entrar han comunicat al professor que els acompanyava que l'estudiant no podria entrar si portava el llaç groc. El jove ha considerat que la prohibició ha estat una "decisió arbitrària" i que entén que "l'edifici és una administració pública i, per tant, no hi ha cap norma que prohibeixi accedir amb qualsevol distintiu polític". Antxon Rodríguez ha decidit no treure's el llaç groc i, per tant, no ha accedit a Capitania General.

Per la seva banda, el tinent coronel Manuel Badás ha assegurat a El Nacional que no es permet l'entrada de "símbols polítics" a l'edifici. El militar ha afegit que "si el llaç groc hagués estat un adhesiu del Partit Popular o de la Falange, hauria fet el mateix".

Segons explica Antxon Rodríguez, la resta d'estudiants que esperaven per entrar han accedit a l'edifici a realitzar la visita, ja que no portaven cap símbol polític. L'universitari diu haver-se sentit avalat pels seus companys i també per la Universitat.