L'Exèrcit de Terra s'ha disculpat a Twitter després de la publicació el passat 18 de juliol d'una efemèride recordant el cop d'Estat de l'any 1936 que va donar lloc a la Guerra Civil espanyola, i fer-ho referint-se a ell com un l'"alçament civicomilitar". Ara bé, ho ha fet traient ferro al fet, i creant així una nova polèmica.

A través de Twitter, l'Exèrcit ha dit que "per suposat" ha demanat disculpes, però ho ha fet amb un missatge en forma de preguntes. "Hem publicat aquesta efemèride? Sí. Ha estat un error? També. Demanem disculpes? Per descomptat", han escrit.

"Aquest dia de 1936, oficialment, s'inicia a tot Espanya un alçament civicomilitar en el qual participa la majoria de l'Exèrcit. És un dia important en la història de la nostra pàtria, que mereix ser recordat perquè les generacions futures evitin que es produeixin les circumstàncies que van propiciar l'enfrontament bèl·lic. Els pobles que obliden la seva història estan irremissiblement condemnats a repetir-la", deia la polèmica publicació.

La polèmica va sorgir després que l'excap de l'Estat Major de la Defensa i membre de Podemos, Julio Rodríguez, compartís una fotografia d'un document de l'Agrupació de Suport Logístic n. 61 en el qual es commemorava l'efemèride del 18 de juliol. En aquell comentari, Julio Rodríguez mostrava la seva incredulitat pel text. "Sí, aquest document és d'avui, de l'any 2017, vamos p'atrás".", criticava reconeixent la seva estupefacció i lamentant-ne la seva publicació.