L’exresponsable de relacions internacionals de CDC Víctor Terradellas hauria confeccionat una llista amb informació ideològica i personal de caps dels Mossos d’Esquadra en una llibreta que ara està en mans del jutge de Barcelona Joaquín Aguirre. Segons informacions publicades per El Periódico i La Vanguardia, la llibreta recollia puntuacions dels comandaments segons el seu "patriotisme", "carisma" i "lleialtat  institucional", a més d’altres aspectes més personals com la salut, les relacions afectives i fins i tot l’orientació sexual d’alguns dels caps policials.

Sempre segons els mitjans citats, la llibreta va ser confiscada en un escorcoll que va tenir lloc el 24 de maig del 2018 al despatx de Terradellas com a president de Catmón —fundació propera a CDC—, aleshores investigat per un presumpte desviament de fons de la Diputació de Barcelona. Diversos indicis apunten que la llibreta s’hauria escrit entre el 2016 i el 2017.

Entre els apunts de la llibreta apareix un gràfic de la cúpula dels Mossos, encapçalada amb una X —probablement Trapero—, de la qual pengen els noms de David Piqué —mort el 2016— i Ferran López, posteriorment successor de Trapero.

Patriotisme, carisma i lleialtat

En altres pàgines figuren apunts sobre una quarantena de caps de la policia catalana, valorats amb signes positius o negatius i amb apunts sobre el seu “patriotisme i determinació”, “capacitat de gestió i carisma” i “lleialtat institucional”.

Entre els avaluats figuren Emili Quevedo, amb patriotisme entre positiu i neutre; Ferran López, amb patriotisme moderat; Miquel Esquius, positiu en tots els conceptes; Joan Carles Molinero, positiu en patriotisme i lleialtat institucional i negatiu en gestió i carisma, i Joan Figueras, de qui apareix l’anotació "patriota, covard i venedor de fum".