L’exdiputat socialista acusat de pertànyer a la trama de corrupció del cas Mediador, Juan Bernardo Fuentes Curbelo, ha negat les festes amb prostitutes com a cobrament de favors polítics a empresaris. D’aquesta manera, davant de la jutgessa que porta el cas, l’exsocialista ha negat un dels extrems que més escàndol ha provocat de tots els que han transcendit en els darrers dies: les festes en prostíbuls de Madrid amb empresaris, drogues i pastilles Viagra. Fotografies d’aquestes suposades celebracions sexuals en hotels de la capital figuren a les diligències del cas i han estat publicades per diversos mitjans de comunicació.

Fuentes Curbelo, conegut com a Tito Berni, segons publica El Confidencial —que ha tingut accés als vídeos de l’interrogatori del 22 de febrer—, no només nega les festes sinó també les acusacions sobre comissions i cobraments. La jutgessa li va preguntar sobre la presència d’empresaris al Congrés dels Diputats, a qui es creu que podria haver subornat. Dinaven a la cambra espanyola i les trobades acabaven amb sopars i festes amb prostitutes.

Buscant la connexió amb Navarro Tacoronte

La instructora del cas, titular del jutjat número 4 de Santa Cruz de Tenerife, va intentar trobar la connexió entre qui fins fa poc era diputat socialista i l’intermediari del cas Mediador, Marcos Antonio Navarro Tacoronte, peça clau de la trama. “Quina relació tenia vostè amb l’intermediari d’aquesta causa, Navarro Tacoronte?”, li va preguntar la magistrada. L’exdiputat assegura que el va conèixer de casualitat quan era encara director general de Ramaderia del govern canari, un càrrec que va ocupar fins que el 2020 va fer el salt al Congrés dels Diputats. En aquest cas de corrupció també hi hauria implicat un general de la Guàrdia Civil a qui haurien trobat a casa capses de sabates amb milers d'euros.

El PSOE, preocupat per les conseqüències de l'escàndol

L'exdiputat socialista Juan Bernardo Fuentes Curbelo, més conegut com a Tito Berni, és fins ara l'únic implicat del PSOE en el cas Mediador, trama que captava empresaris i els prometia subvencions o adjudicacions directes a canvi de comissions. Els implicats en la trama celebraven reunions i sopars en restaurants de luxe i festes a hotels amb drogues i prostitutes. Segons alguns àudios i missatges filtrats dels implicats, va haver-hi almenys un sopar, celebrat el setembre del 2020, en plena pandèmia, al qual van assistir 15 diputats del PSOE. Els noms d'alguns diputats han corregut per les xarxes, i tot i que no hi ha cap confirmació que hi estiguin implicats, ni en la trama ni en les festes amb prostitutes, han rebut una allau de crítiques. En aquest context, la direcció del grup parlamentari socialista al Congrés dels Diputats ha comunicat aquest dimecres a través d'un missatge als seus parlamentaris que "defensaran la dignitat i l'honorabilitat de tots aquells que estan sent assenyalats de manera intencionada i totalment injusta, i que, a través de les xarxes, estan patint un assetjament intolerable".