L'excomissari José Manuel Villarejo ha demanat a l'Audiència Nacional que suspengui les sessions del seu judici previstes al juliol després de patir "un accident vascular cerebral" i haver-li recomanat el metge que no se sotmeti a cap "situació emocional o d'esforç significatiu físic" en tres mesos. El policia jubilat, de 71 anys i jutjat per tres presumptes encàrrecs d'espionatge del cas Tàndem, ha dirigit un escrit a l'Audiència Nacional on informa que ha tingut "un accident vascular cerebral amb parèsia" a un ull, cefalea greu i limitació funcional severa del moviment de l'ull.

A conseqüència d'aquest accident i en espera de més avaluacions mèdiques, el metge li hauria recomanat "repòs relatiu" i "contraindica qualsevol situació emocional o esforç significatiu físic durant un període mínim de 3 mesos i segons evolució clínica", ja que també pateix hipertensió. Per això, l'advocat de l'excomissari ha sol·licitat al tribunal que suspengui les jornades previstes la setmana de l'11 de juliol, quan les defenses han d'elevar a definitives les seves qualificacions i començar amb els informes finals de les acusacions.

Villarejo demana que s'ajornin les sessions fins al setembre


En el seu escrit, Villarejo afirma que també exerceix de codefensor propi i considera que no està en les "necessàries condicions de salut" per ser present en el judici ni per col·laborar en la seva pròpia defensa, sobretot tenint en compte "la importància d'aquestes sessions". Per això, demana que el judici s'ajorni fins a inicis de setembre, "previ nou reconeixement metge forense" de l'excomissari, qui, a més de forts mals de cap, presenta visió doble, parpella de l'ull de dret caigut, fotofòbia que li impedeix ser en zones il·luminades i atordiment generalitzat.

L'origen del pegat de Villarejo

Estant en presó preventiva a la presó d'Estremera, el febrer de 2021, un mes abans de quedar en llibertat provisional, Villarejo va rebre assistència hospitalària en tenir greus molèsties a un ull i va romandre quatre dies ingressat. Segons li va explicar llavors al seu lletrat, després de diverses proves no es va poder establir la causa exacta de les seves malalties, que en principi es van vincular a una hipertensió arterial crònica i a una situació d'estrès continuat, de manera que no es va poder determinar que hagués patit un infart o hemorràgia cerebral. A la seva sortida de presó, encara persistia la malaltia de l'ull i durant un temps va haver de portar un pegat. En l'última sessió del judici celebrada, la Fiscalia va reduir considerablement les seves peticions de condemna per als acusats. En el cas de Villarejo, la sol·licitud es va reduir dels 109 anys de presó inicials a uns 83.