L'excap de Seguretat de BBVA, César Bilbao, ha reconegut davant del jutge que va facilitar informació d'alguns clients a diversos policies relacionats amb l'excomissari José Villarejo. Bilbao ha prestat declaració en relació amb la peça Iron, que investiga un suposat encàrrec del despatx d'advocats Ferrer i Associats a Villarejo per espiar un bufet de la competència.

En la seva declaració davant del jutge de l'Audiència Nacional Manuel García Castellón, encarregat de la investigació, l'exresponsable de Seguretat de BBVA, que compareixia com a imputat, ha reconegut que va facilitar informació dels perjudicats a alguns policies. Tanmateix, l'ha emmarcat dins de la normalitat en assegurar que quan la Policia li demanava dades, ell els subministrava.

Preguntat sobre la seva relació amb l'excap de la Unitat Central de Suport Operatiu (UCAO) Enrique García Castaño, àlies El Gordo, imputat a diverses peces de la trama, Bilbao ha assenyalat que tot just el coneixia, afegeixen les mateixes fonts, presents en els interrogatoris.

Declaració de Villarejo

El jutge continuarà interrogant a investigats el pròxim 11 de setembre, quan declari el mateix Villarejo que, segons fonts properes a l'excomissari, sol·licitarà fer-lo per videoconferència per motius de salut.

També ha declarat davant del jutge l'inspector d'Hisenda jubilat Antonio Chaparro, que ha negat que fos ell qui, servint-se del seu càrrec, recopilés dades tributàries dels perjudicats pel presumpte espionatge, i ha dit que creu que algú va poder colar-se al seu despatx i mirar-los ell mateix, segons han informat Efe fonts jurídiques.