El president de la Cambra de Barcelona, Joan Canadell, ha revelat la conversa que ha mantingut per Whatsapp amb un exalt dirigent de l'empresa Nissan, després que la direcció actual ha decidit tancar les seves delegacions a Catalunya. 

“Estic molt emprenyat. L’Estat espanyol no s’ha implicat en el tema i el nostre govern no els planta cara tal com caldria. Ens hem de desfer d’aquest Estat a tota pressa abans no ens acabi d'arruïnar del tot...”, ha indicat l'altdirigent.

Whatsapp Canadell

"Ara hi ha un motiu més fer fer-ho. Caldria mobilitzar cambres, patronals, associacions professionals i cíviques, sindicats, i defensar per tots els mitjans el nostre teixit productiu i de rebot la independència de Catalunya", ha afegit. "A què esperem?", s'ha preguntat.

El tancament de les plantes de Barcelona és una decisió molt complicada però tenim intenció de fer-ho". Així confirmava oficialment la marxa de Nissan de Catalunya el seu conseller delegat Makoto Uchida, qui també ha explicat que no serà fins el desembre d'aquest any que s'efectuarà aquest tancament. La notícia, que s'ha conegut a primera hora del matí després que la direcció japonesa ho hagi comunicat al govern espanyol, forma part d'un pla de reestructuració de l'aliança Nissan-Renault-Mitsubishi i té l'objectiu clar de retallar despeses.