L'exadvocat de Podemos José Manuel Calvente, que ha denunciat el partit per un presumpte finançament il·legal, ha fet una crida aquest dijous a la militància de la formació morada perquè digui que "ja n'hi ha prou" i exigeixi un canvi de direcció en protesta pels "pocavergonyes" que presumptament "haurien ficat la mà" a la caixa del partit. "No som davant de la Gürtel o Filesa. Molt pitjor", ha assegurat.

Així ho ha manifestat Calvente en el seu compte personal de Twitter, on ha publicat un fil de cinc missatges en el qual assegura que "a diferència de tots els casos de corrupció de partits a Espanya", en el cas de Podemos seríem "davant d'una presumpta 'corrupció dins del partit'". "Un presumpte 'finançament il·legal' d'alguns dirigents", ha explicat.

L'advocat, que va ser acomiadat de Podemos el mes de desembre passat, publica aquests missatges després que la cúpula de la formació morada hagi criticat aquest dijous que la causa oberta pel jutge de Madrid Juan José Escalonilla es basi en "rumorologia", en al·lusió a extractes de l'àudio de la declaració de Calvente publicats en mitjans de comunicació.

Segons Calvente, que es considera "víctima d'una trama corrupta", el cas del presumpte finançament irregular del partit dirigit per Pablo Iglesias és "molt pitjor" que els casos Gürtel o Filesa, doncs, segons assenyala, s'està investigant "presumptes pocavergonyes que haurien 'ficat la mà' presumptament a la caixa del partit per al seu presumpte benefici i el dels seus presumptes amics".

Perseguir "els canalles"

"Jo sí respecto la 'presumpció d'innocència'", diu Calvente, i afegeix que Podemos –que està imputada com a persona jurídica– "és una víctima i hauria de perseguir aquests presumptes canalles". A més, indica que el "líder", en referència a Iglesias, "no seria tan 'incompetent' com per no saber el que estava passant en el seu partit, presumptament, esclar".

Per això, l'exadvocat insta la militància a "actuar i dir que 'ja n'hi ha prou'" perquè no passi "ni un minut més amb gent investigada dirigint el partit". "Urgeix un canvi de direcció. Per la salut democràtica d'aquest gran país que és Espanya i de les institucions que alguns volen destruir", agrega.

"Podemos no hauria de passar a la història com un partit tacat per la corrupció de quatre 'presumptes' pocavergonyes. Estan enredant i confonent, com sempre," adverteix Calvente, que assegura que durant la seva declaració davant del jutge de Madrid li va retreure a l'advocat de la formació política que havia anat "a intoxicar el procediment".