El periodista Jordi Évole ha aprofitat la notícia dels canvis de consellers al Govern de la Generalitat per ironitzar amb un missatge al seu compte de Twitter. Évole fa un joc de paraules i bromeja amb el cognom del nou conseller d'Interior, Joaquim Forn, tot deixant anar que "el nou conseller es diu Forn (horno). No se m'acut una definició millor per l'ambient que es respira".

Aquestes paraules se li han girat en contra i han fet esclatar la xarxa, que a crivellat el periodista amb centenars de respostes en poques hores. Entre elles, un usuari li ha retret que això de fer acudits amb els cognoms "és una mica de nivell de 5è d'EGB" i, més tard, aquesta mateixa persona li ha preguntat si farà el mateix amb el cognom del diputat d'ERC Gabriel Rufián.

Alguns li han retret assemblar-se al PP per fer acudits com fan els de Mariano Rajoy amb el diputat republicà.

D'altres han aprofitat per també jugar amb els cognoms d'altres càrrecs polítics, en aquest cas, del ministre d'Energia, Álvaro Nadal.

En aquesta línia, un altre tuitaire ha deixat anar que el cognom del ministre de Justícia, Rafael Catalá, serveix "per recordar-los quin és el principal problema d'Espanya per molt que facin l'estruç".

El diputat de CSQP Lluís Rabell també ha sortit pel mig d'aquestes ironies pel seu segon cognom: Franco.

Alguns han ironitzat amb el secretari general de Podem, Albano-Dante Fachin, a qui li han afegit l'accent per bromejar sobre el seu cognom.

I ja, per acabar, algun ha jugat amb la típica frase "no está el horno para bollos" per dir que "no está el horno para évoles".