La Unió Europea de Radiodifusió (UER), de la qual depèn el festival d'Eurovisió i que aglutina les televisions públiques europees, ha expressat les seves disculpes per l'aparició de la Ikurriña entre les banderes prohibides en un document preliminar sobre normes d'assistència al Festival d'Eurovisió.

L'UER ha demanat a Globe Arena i AXS, que van penjar el document en els seus webs, que l'eliminin immediatament i avança que publicarà un text oficial al seu lloc que no recollirà aquests exemples. Així, assenyala que el document amb una explicació completa es publicarà al llarg d'aquest divendres 29 d'abril a la pàgina oficial del festival Eurovision.tv.

Segons assegura l'UER, una versió preliminar sobre la política d'ús de banderes per al Festival d'Eurovisió 2016 es va publicar al web del Globe Arena i l'Agència d'entrades AXS. En aquest sentit, explica que el text inclou una llista no exhaustiva d'exemples de banderes que, segons la política del festival, estan prohibides i subratlla que el document no estava destinat a ser publicat.

En tot cas, entenen i reconeixen que poden haver ferit sensibilitats al presentar una selecció de banderes d'organitzacions i territoris de naturalesa molt diferent i demanen perdó a tot aquell que s'hagi sentit ofès per aquesta llista.