La Comissió Europea ha donat aquest dijous llum verda al finançament addicional demanat per Espanya per gestionar l'arribada de migrants i refugiats a les Illes Canàries. L'executiu europeu dona així 43,2 milions d'euros addicionals a Espanya amb l'objectiu "d'incrementar temporalment la capacitat d'acollida i millorar les condicions de recepció, inclosa l'assistència sanitària i de menjar".

Concretament, el finançament anirà destinat a tendes addicionals per a 7.000 persones i a augmentar l'ajuda inicial perquè inclogui 15.000 persones més. Dins d'aquesta ajuda hi ha serveis bàsics d'assistència sanitària, d'higiene o de menjar, entre d'altres. Una part del finançament també és per a la Creu Roja perquè millori els seus equipaments.

Aquesta dotació extra de recursos ha arribat després que l'executiu europeu tramités d'urgència la petició del govern de Pedro Sánchez.

 

Imatge principal: Un cayuco amb 65 ocupants va arribar el passat diumenge al port de La Restinga, a l'illa d'El Hierro / Efe